Najlepsza '11' EURO 2008

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post autor: cloner » 19 cze 2008, 18:05

To ja tez sie zabawie :)

Bramkarz:

Artur Boruc - mial w każdym meczu wiele sytuacji, zeby udowodnic, ze nalezy do najlepszych golkiperów na świecie, udowodnił.

Obrona:

Khalid Boulahrouz - był wszedzie, czyscil wszystko, a Holandia stracila tylko 1 gola, pewniak van Bastena

Christian Panucci - w pierwszym meczu zagrał na boku defensywy i zaprezentował sie przyzwoicie, w nastepnych dwoch gral na srodku i byl najlepszym obrońcą, na dodatek strzelil gola Rumunom

Robert Kovac - chyba troszke niedoceniany, ale dla mnie najlepszy obrońca ekipy Hrvatskiej, po prostu rządził defensywą

Christoph Metzelder - wg mnie niezastapiony punkt w linii defensywnej naszych zachodnich sąsiadów, zagral we wszystkich meczach, i zapewne bedzie grać takze dzisiaj

Pomoc:

Libor Sionko - szkoda, ze gra w tak nierównej reprezentacji, jaka są Czesi, dla mnie objawienie tych mistrzostw, wymiatal na prawej stronie, i na dodatek udało mu sie strzelic gola Portugalii

Daniele De Rossi - w pierwszym meczu nie gral, to Wlosi przegrali, w drugim meczu zagrał niezle i padl remis, w trzecim meczu byl już najlepszy na boisku i Wlosi odprawili z kwitkiem wicemistrzow swiata

Arda Turan - mlody, ma dopiero 21 lat, a w lidze tureckiej rozegral sporo ponad 100 spotkan, w kadrze juz ponad 20 spotkan, z czego 2 bardzo dobre na euro (w pierwszym meczu nie gral), no i zdobyl 2 ważne gole, dające zwyciestwa Turkom

Cristiano Ronaldo - w linii pomocy nie moglo zabraknąć miejsca dla obecnie najlepszego pilkarza świata, nie zawsze mu wszystko wychodzi, czasem po nieudanej akcji/stracie woli klocic sie z sedzia, anizeli biec za pilką, ale gdyz juz mu akcja wyjdzie, można ją ogladac godzinami, geniusz

Atak:

David Villa - czy tu w ogóle trzeba cokolwiek komentowac? to dzieki niemu Hiszpania gra dalej, swietny napastnik, ma na koncie juz chyba 4 gole, zyczylbym mu nastepnych, ale Hiszpanie grają z Italia

Nihat Kahveci - 2 gole w 3 minuty, i to przeciwko Petrowi Czechowi, obok Ardy Turana najlepszy z Turków, nawet w przegranym meczu z Portugalią nie zawiodł, czego nie mozna powiedziec o jego kolegach z druzyny

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”