Nie ma nakazu, Kaczyński jeszcze nie wydał takiego rozporządzenia, nikt inny mnie do tego nie zmusza i ja po prostu się nie zastanawiam komu kibicować gdy ktoś reprezentuje nasz kraj bo po prostu mam to zakorzenione głęboko w sercu i dla mnie to oczywista oczywistość że jestem za Polakami. Widocznie inni w sercu mają jakiś inny kraj.i co z tego. może skakać mnie jego sprawa. uważasz to za coś nienaturalnego Question a gdzie jest nakaz kibicowania reprezentacji Polski a zarazem nienawidzenie Niemców
I jak napisałem - Wojny Światowe mają tu niewiele wspólnego więc nie każe wszystkim nienawidzić Niemców
Za tym wszystkim syfem stoją Polacy i mimo że nie wszyscy są tacy sami to jednak za dużo tego w naszym życiu (polityka, autostrady itp) więc można wywnioskować że to jedna z naszych cech narodowościowych - robienie z naszego życia syfutrudno. przez 10 lat z wypiekami na twarzy obserwowałem reprezentacje i lige bo przecież to polska, polska piłka. od 10 lat nic sie nie zmieniło i nikt nie chce zmienić nic - wiec ja mam dość skansenów i ogladania tego.
reforme polskiej piłki i dorównanie do poziomu zachodu dałoby sie zrobić w Polsce w 4 lata. ale po co przecież to nasze polskie
Jakby polski klub grał z Romą, byłbym za Romą (klub to tylko klub i reprezentuje głównie siebie i przez to dla mnie jest to trochę inna sprawa) ale już w europejskich starciach z innymi drużynami jestem nawet za taką Wisłą której w lidze życzę samych porażek