Filmy amatorskie, niezależne, krótkometrażowe itp.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 29 cze 2008, 13:59

Tak kuwa S.K.U.R.C.Z rządzi!

Takiej bandy zwyroli matka ziemia jeszcze nie nosiła w swej liczącej miliardy lat historii.

Ale do rzeczy ostatnio (jakieś 45 minut/2 piwa Żubr temu) znalazłem pudełko w którym dawno temu ukryłem płyty z takimi klasykami jak: „Sum tak zwany olimpijczyk”, „Bulgarski Pościkk”, „Kobyle Caco” itd. Jako, że jestem leniwym i na dodatek samolubnym ch… nie wrzucę nic na neta i nie podzielę się moimi skarbami ze światem. Macie jednak szczęście, że nie wszyscy ludzie to takie ch.. jak ja i ktoś to powrzucał na youtube.com (jakiś frajer)

„Wściekłe pięści węża” – film w pewnych kręgach (członkowie Samoobrony, pacjenci zakładów dla umysłowo chorych, bezdomne psy, mieszkańcy byłych PGRów, itd.) KULTOWY!

Film ten zawiera wszystkie cechy produkcji ze stajni ZF Skurcz, które z łaski swojej wymieniłem kilka postów wyżej. Czyli:
franz pisze:mocne kino dla odrzuconych przez społeczeństwo dewiantów, psychopatów i wszelkiej maści szaleńców słowem można poczuć domową atmosferkę. „Skurcz” to w pełni amatorskie, napędzane niskiej jakości używkami i odmóżdżone produkcje, które powstają bez scenariusza i próżno ich szukać w sklepach (a więc jakby co to szukajcie na necie). Do legendy polskiej kinematografii obok filmów Polańskiego, Zanussiego, Kieślowskiego, Wajdy itd. przeszły już
Tak, tak!

Oto przed państwem „Wściekłe pięści węża” film pełen dramatycznych zwrotów akcji, mrożących krewa w żyłach pojedynków na śmierć i życie, ekstremalnych popisów kaskaderskich i efektów specjalnych. Klimatyczny soundtrack i przebojowe piosenki są dodatkowy atutem filmu. Rozbudowana i skomplikowana fabuła, niezwykłe kreacje aktorskie, psychologiczna analiza postaw i motywów działania bohaterów, pełne czarnego humoru, błyskotliwe dialogi - to wszystko zadowoli nawet największych koneserów kinematografii. Jeśli do tego dodamy piękne kobiety i uroczy wątek romantyczny przedstawiający historię wielkiej, prawdziwej miłości otrzymamy film idealny w którym każdy znajdzie coś dla siebie.

Jest siedem części:

:lol:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”