najpierw ustawienie moje,razem z moja jedenastka turnieju
Boruc
Sabri Puyol Chiellini Zhirkov
Senna
Xavi Sneijder Silva
Villa Podolski
Wiem ze dla niektorych to dziwny skład,jednak wszystko wytłumaczę
BORUC-Wystawiłem jego a nie Casillasa,dlatego że:
a)sentyment,i tak na otacie łez dla polakow
b)napracował sie niemiłosiernie,a nasza obrona wcale mu nie pomagała
SABRI-Bardzo podobało mi się jak w meczu z Niemcami wkrecał w ziemie Lahma,wiem że inni zasługiwali na to miejsce,jednak jego gra mi się bardzo spodobała
PUYOL-Mógz defensywy hiszpańskiej,skała nie do przejścia,i własnie dzieki niemu Casillas miał tak mało pracy na bramce
CHIELLINI-Pewniak na środku obrony,w ćwierćfinale z Hiszpanami,wylączył z gry torreadorów,nie do przejscia jak Puyol
ZHIRKOV-Niesamowite odkrycie tych mistrzostw,widac fachowe oko trenera Hiddinka,ktory przesunał go z lewego pomocnika na lewego obrońcę
SENNA-Moim zdaniem najlepszy piłkarz tego EURO,pewny na pozycji def pom.Dzieki niemu z przodu mogli sobie spokojnie inprowizowac tacy pilkarze jak Silva czy Xavi.Czasem nawet potrafil zaskoczyc przeciwnika dryblingiem.Wspaniały zawodnik,a pomyslec że 2 lata wczesniej sir Alex mógł go miec w na Old Trafford za niewielkie pieniądze.....[*]
XAVI-Kolejny zawodnik w mojej jedenastce z druzyny hiszpańskiej.Bardzo dobrze układała mu sie wspołpraca z Silvą i Iniesta w środku pola.Według UEFA MVP turnieju
SNEIJDER-Najlepszy ze strony Holenderskiej.Swietna gra w fazie grupowej,piekne dwie bramki,najlepszy zawodnik fazy grupowej,niestety potem w ćwiercfinale z Rosja jego koledzy zawiedli,jedynie on zagrał przyzwoicie
SILVA-kapitalnie rozumial sie z Xavim,Niesamowite akcje rozgrywane przez niego,kapitalne bramki,troszczkę słabszy w finale,co jednak nieujmuje tego co zrobił na EURO
PODOLSKI-Najlepszy po stronie niemieckiej.Gdyby nie on,to Niemcy prawdo[odobnie nie wyszliby z grupy,potem fantastycznie rozumiał się z Schweinsteigerem,co zaowocowało że Niemcy przeszli do finału
VILLA-Krol strzelców turnieju,ktory strzelał bramki tylko w fazie grupowej,w meczu z Włochami wyłączył go z gry Chiellini,a potem w polfinale doznał kontuzji po uderzeniu z rzutu wolnego.Bardzo dobry turniej,szkoda że nie strzelił więcej bramek
Oto moja druga jedenastka
Casillas
Bosingwa Marchena Pepe Van Bronkhorst
De Rossi
Deco Xavi Ballack
Torres(Semih) Pawliuczenko
Wyróżnienie dla Schweinsteigera,ktory nie zmieścił sie w moich obydwu jedenastkach,poniewaz został tzw."ofiarą systemu"
PS.Niektore nazwiska mogłem przekręcic,jak cos to mnie poprawcie