Wrażenia po Euro

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 30 cze 2008, 16:43

Jak dla mnie turniej całkiem 'wporzo', ale bez szału. Moją subiektywną ocenę podnosi triumf Hiszpanów i nagroda dla Creusa :P Niestety sędziowanie na wielki minus a więc wszystko się równoważy.

Było kilka dobrych spotkań, kilka ciekawych ekip, kilku piłkarzy ładnie się pokazało, ale trudno by mi było wskazać taką prawdziwą rewelację o której gadał bym przez kolejne 4 lata. Nawet Rosja nie zaskoczyła mnie aż tak bardzo bo jednak Hiddink to Hiddink.

Polacy nie zawiedli mnie wynikami bo Niemców i Chorwatów uważam za drużyny zdecydowanie lepsze, ale zawiedli jeśli chodzi o styl gry. Zaprezentowaliśmy IMO najgorszą piłkę spośród wszystkich ekip a to już jest jednak trochę wstyd. Nie tak miało być.

Atmosfery wielkiej imprezy za bardzo nie czułem. Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak wyszło.

Sporo mógłbym napisać o ekipie Polsatu. Rewelacją imprezy w tym temacie jest dla mnie Boniek. Absolutnie świetny turniej w jego wykonaniu :P Rozsądne, wyważonego wypowiedzi. Niekiedy naprawdę ciekawe no i chyba jako jedyny do końca trzymał fason. W duecie z Kowalem byli nie do zdarcia :lol2:
Komentarz jak zwykle raz lepszy a raz gorszy. Zero zaskoczenia co nie jest w sumie minusem bo przynajmniej się nie rozczarowałem.
Fachowcy w studiu (poza Bońkiem oczywiście) fatalni, beznadziejni a może nawet gorzej. Świerczewskiego ani Hajty nie chcę więcej oglądać ani słuchać. Analizy taktyczne Probierza to chyba jakaś prowokacja :lol2: Michniewicz nieco lepiej, ale bez szału jednak. Niczego ciekawego się od niego nie dowiedziałem. Bożydar plusik za skarpy czy też ich brak.

Nie lamentuję z powodu zakończenia imprezy a to chyba oznacza, że nie było bardzo fajnie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”