Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 06 lip 2008, 19:26

EnJoy's pisze:Łukasz sam sobie zaprzeczasz.
:zgon: Ze niby gdzie sobie zaprzeczam? Czym innym jest to że Znicz ma grać w Ekstraklasie a czym innym to że ciężko mi sobie wyobrazić ten klub tam grający ale nie dlatego że jak ty (czy może wy) jestem upierdliwy i chcę się czegokolwiek doczepić a moja wiedza opiera się jedynie na domysłach :roll: Zaś ja w przeciwieństwie do 99% userów o istnieniu tego klubu wiem nie od dziś i wiem jaki poziom sobą prezentował (także stadion) i dlatego postęp poczyniony w tak krótkim okresie i awans do OE jest dla mnie w pewnym sensie szokiem. A nie jak u ciebie - Znicz jest klubem z małego miasta, na pewno nie mają sponsora i pieniędzy, wyprzedają piłkarzy, grają na polu itp
EnJoy's pisze:Za wszelką cenę chcę, żeby było uczciwie,merytorycznie i obiektywnie
Obiektywnie mówiąc to nie dostarczyliście wszystkich dokumentów na czas i to jest fakt, niezależnie co jest tego przyczyną. Inni mogli wy nie.
EnJoy's pisze:No widzisz jakoś sobie dałem radę.
No właśnie nie dałeś. Nie wiem w jakich szkołach dostaje się piątkę za odpowiedź 'dawno temu' na pytanie 'kiedy byłą bitwa pod Grunwaldem?' bo ty mi takiej właśnie udzieliłeś - zero konkretów tylko znowu jak wcześniej domysły. Więc pała się należy i odpowiedź niezaliczona bo ja chciałem usłyszeć datę czyli konkret a to dlatego że wiesz że nie podołają zadaniu bo nie mają pieniędzy i dlatego nie zasługują na grę w OE.
EnJoy's pisze:My w pierwszym sezonie mieliśmy ogromne problemy z pieniędzmi, stadionem.
No widzisz że kompletnie nie znasz sprawy. Ze stadionem jedynym problemem jest czas a w zasadzie jego brak. Brak czasu głównie na wybudowanie drugiej trybuny bo zakładam że prace związane z murawą i oświetleniem uda się ukończyć kiedy klub sobie zakłada czyli bodajże na 4 kolejkę u siebie.
cloner pisze:Bo dla kibiców (obojetnie jakiego klubu) najwazniejsza jest gra fair w piłkę nożna, a nie jakieś licencje i ustawianie ligi przy zielonym stoliku.
Nie od dziś wiadomo że kibicem nie jestem dlatego dla mnie także ważne są także licencje (już nie wnikam czy was chce umoczyć Widzewiak ale piszę ogólnie). A to dlatego że chcę aby nasza liga była na jak najwyższym poziomie, by żaden Polak nie wstydził się za stadiony a gdy na nich się znajdzie w godnych warunkach oglądał mecz. By zadłużone kluby nie grały w OE tylko leciały w dół skoro nie potrafią podołać finansowo. I bynajmniej OE nie jest odkryciem bo także chcąc grać w LM musisz spełniać odpowiednie wymogi. Gdyby ich nie było to Polonia Bytom w LM mogła by grać na swoim stadionie a najbliższe lotnisko mogło by być w Czechach.
Wilmore pisze:Jeśli tak to ma wyglądać, to żal serce ściska - rok sobie pograją w lidze, to na rok przygotują trybuny? Fajnie by było, gdyby wokół stadionu powstało coś konkretnego, bo kilkakrotnie przejeżdżałem obok niego w tym roku i nie widziałem nic ciekawego w porównaniu do ekstraklasy, a przyglądałem się uważnie. Wink Fajnie by było, gdyby w Pruszkowie powstał konkretny stadion, przecież w mieście nie brak osób z pieniędzmi. Laughing
Ciekaw jestem, co tam zrobią przez rok, jeśli - na to mam nadzieję - będą grać w ekstraklasie.
O czym ty w ogóle piszesz? :angry2: Pierwsza trybuna była budowana gdy Znicz grał jeszcze w III lidze po to by pozbyć się tego całego syfu i smrodu jaki sobą prezentował oraz aby nie mieć kłopotów gdyby klub awansował do II ligi bo był czołową ekipą III. Teraz gdyby Znicz w II lidze grał jak wszyscy mu wróżyli czyli w najlepszym przypadku był w środku tabeli lub nawet bronił się przed spadkiem to i tak, i tak zabrano by się za budowę identycznej jak ta pierwsza drugiej trybuny :!: Ale niespodziewanie dla wszystkich kolejki w II lidze mijały a Znicz nie chciał lecieć w dolne rejony tabeli tylko wręcz przeciwnie zajmował miejsce dające mu awans do OE. A ci zszokowani niezwiązani ze Zniczem nadal wyczekiwali tych sądnych kolejek po których Znicz wreszcie przestałby być czarnym koniem ligi a władze miasta w porozumieniu z klubem myślały nad spełnieniem wymogów pozwalających grac w OE gdyby jednak awansować się udało. I tak plan budowy drugiej trybuny odłożono na później a w zamian za to rozpisano przetargi na budowę oświetlenia i podgrzewanej trybuny. A trybuna i tak i tak powstanie tyle że trochę później nawet jak Znicz za rok będzie grał w nowej I lidze. A modernizacją stadionu zajmuje się nie klub tylko miasto :!:
I co wg ciebie powinno powstać wokół stadionu - to 'coś konkretnego' :?:
Jaro1910 pisze:Co do Znicza, to ten ma teraz czas na przygotowywanie się, bo chyba do 16 lipca ma być wyjaśniona sprawa z Koroną i jeśli ją zdegradują, to Znicz chodzi na ich miejsce.
Chyba nie chcesz mi powiedzieć że Korona zamierza się odwoływać? :lol2:
Na dopełnienie wszystkich wymagań mamy czas do 15 lipca.

Wróć do „Wracając Do Meritum”