zzz

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

zzz

Post autor: Chlopaczek » 08 lut 2005, 20:04

pippen pisze:To wkońcu kto dowodzi tutaj, że trzeba ich ukarać?? za to że byli straszni i źli?
Nie ja.Ja nie jestem za karaniem wszystkich jak leci.Bellus jest za karaniem wszystkich ktorzy wspolpracowali niezaleznie od przyczyny.
pippen pisze:O tutaj się grubo mylisz. Nie było tak jak teraz. Spytaj taty wujka mamy itd. Na tym polegał socjalizm, że wtedy o prace było łatwo, Za bardzo jesteśprzesiąknięty dzisiejszym bezrobociem :lol: .
Z całym szacunkiem do Ciebie stwierdzma, że dalsza rozmowa na ten temat między nami chyba nie ma sensu jesli Ty dajesz przykłady z dziś.
Nie bede dawal przykladow z wczoraj bo po pierwsze moja wiedza na temat tamtych czasow nie jest pelna (nie mam tak licznej rodziny zeby mi mogla walic opowiastkami na dobranoc jak to bylo kiedys) wiec jesli sie myle to kazdy moze mnie poprawic.
Jakbym sie znal na wszystkim to bym nie tracil czasu na rozmowy z Toba tym bardziej mi szkoda ze Ty tracisz czasy na rozmowy ze mna.
Chlopaczek pisze: Przeciez moga byc rozne przyklady walki o rodzine.Podam jeden ktory przychodzi mi do glowy od razu: Ciezko chora corka ojciec potrzebuje drogich medykamentow i moze je zdobyc tylko podejmujac wspolprace.
Czy to nie jest walka o zycie kogos bliskiego?
pippen pisze:I to również pokazuje, że nie wiesz na czym polegał socjalizm.
Wtedy nie było takich przypadków!. Każdego utrzymywało Państwo( dlatego sie zadłużało)
I myslisz że ten chory albo jego rodzina zarabiali donosząc ( ehhhhh haha łeeeehhh)
Tja nie bylo takich przypadkow.Kazdy mial co chcial szczegolnie z zagranicy.A kto stal wiele godzin i kupowal zywnosc na kartki?Litosci.
Mysle ze rodzina donosila zeby zdobyc jakis ciezko dostepny lek albo wyslac ta osobe na leczenie za granice.Moze malo sie znam i granice tez byly otwarte?
Po przeczytaniu paru Twoich postow zaczynam prawie zalowac ze nie zyjemy ciagle w tamtym ustroju.Przeciez bylo tak fajowsko.
Te swoje "ehhhhh haha łeeeehhh" zachowaj dla siebie bo to tylko wzbudza agresje we mnie.Ktos tutaj mowil ze nie lubi osmieszania.

Bywaj.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”