Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 14 sie 2008, 11:28

Jak dla mnie to przesadzacie z tymi domysłami względem Chinek. Co z tego, zę wczesniej nigdy nie startowały? Przygotowywały się na jedną konkretną imprezę. Azjaci są twardzi z natury, nie pękają psychicznie więc nie potrzebowali się "opływać" na większej ilości imprez. Doping? Jest wszędzie, każdy go stosuje. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Tylko, że każdy ma dostęp do podobnych środków więc na mecie i tak pierwszy jest ten najlepszy.

Po tym co pokazują Chinczycy w ciężarach (no niech będzie Azjaci, po wczorajszer "klęsce" gospodarzy) to trzeba podnościć na poziomie rekordów świata. W kategoii Kołeckiego to stare rekordy, z 1999 roku Greka KAKHIASVILISA (rwanie i dwóbój, kolejno 188 i 412). Kołecki jest posiadaczem rekordu świata w podrzucie, niebotycznego 232 kg (2000 r) - to jest ylko o 3 kg mniej niż rekord w wyższej kategorii wagowej. Jeśli Koreańczycy i Chińczycy przygotowali się na rekordy, to będzie cieżko. Jednak wierzę w naszych.
Dołęga ma rekord z 2006 w rwaniu 199. Ponownie nie wiadomo co zrobią Chińczycy. O ile rekord Kołeckiego raczej przetrwa to tutaj bym się obawiał. Jesli faktycznie podnosi na treningach rekordy świata to musi to zrobić na pomoście w Pekinie. Tutaj też wierzę w medal.

(edit: Na ostatnich mistrzostwach Azji, w wyżsyzch kategoriach wagowych np. tej co Kołecki i tej co Dołęga, nie było jakiegoś wybitnego poziomu, ale nie było też reprezentantów Chin)

Gratulacje dla drużyny Lozano (znowu nie oglądałem, eh ta praca, dobrze że na fazę playoff już wrócę przed telewizor). Widziałem tylko pierwszego seta, niepotrzeban nerwówka. Serwis w pierwszym secie tragedia. Na pewno nie było by gry na przewagi, gdyby serwowali nie a auty, albo w siatkę.

Wróć do „Inne sporty”