Re: PZPN

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: PZPN

Post autor: Yukasz » 06 paź 2008, 22:50

Piotr pisze:Na początku byly wielkie nadzieje, szumne zapowiedzi z obozu rządzącego(Donald, Niesioł) a dzis jest to co bylo rok, czy 2 lata temu bo ta komisja to nie jest nic nowego a to ze zostanie wymienionych kilku jej czlonkow nie gwarantuje nam kibicom ze będzie dzialala sprawniej niz do tej pory(wybory mialy byc w listopadzie 2007)
Tu się zgodzę bo Drzewieckiemu z ziomalami wydawało się że jak kuratora ich rękami wprowadzi Trybunał to FIFA z UEFĄ inaczej zareagują... fakt inaczej zareagowali bo jeszcze ostrzej niż dotychczas :lol2: I pod tym względem jest to porażka bo imo można to było zrobić inaczej czyli nie poprzez kuratora i bez tego całego szumu medialnego. A jakbyśmy chcieli zamienić dziadków kimś innym to trzeba by rozwalić cały PZPN co wykluczyłoby nas z FIFA i UEFA na kilka lat czyli m.in z drużynowych pucharów, el. MŚ 2010, el. ME 2012. Nie wiem może i trzeba było podjąć tak radykalne posunięcia aby rozwalić ten burdel. Tylko ciekawe czy znaleźli by się chętni aby od nowa wszystko budować czyli ci mityczni managerowie których wszyscy chcą a których nikt nigdy nie widział. I z tego co mi wiadomo (może nie wiem wszystkiego) zamysłem Drzewieckiego były zmiany prawne w PZPNie czyli m.in statut a nie wymiana dziadków bo wg mnie aby to zrobić trzeba zaorać to pole. Myślę że naprawiać prawo w PZPN można i poprzez tą komisję bo statut i tak ma być wzięty od FIFA czym się chwali Drzewiecki więc to za samą porażkę nie uważam.

Wróć do „Polska”