Re: Euroliga

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Euroliga

Post autor: Yukasz » 21 paź 2008, 18:34

czeher pisze:to jest Polska tu wsyztsko zdarzyc sie moze .... tak czy owak :mike:
No właśnie, do dziś nie widząc info co będą transmitować już podejrzewałem ich o to że transmisje wykupili dla świętego spokoju a transmisje... transmisje kiedyś będą, niekoniecznie od I kolejki :lol:
czeher pisze:Co tam sie ciekawego zdarzylo w teamach ?
http://probasket.pl/News_Euroliga_mezcz ... __25194_16
http://www.euroleague.net/euroleaguenew ... 8-signings

Na razie to wygląda mniej więcej tak że Prokom po tym co pokazał w Zgorzelcu - jest beznadziejny (duuużo przeciętności a jedyny wartościowy zawodnik czyli Logan za dużo Jordana się naoglądał i wydaje mu się że wszystko zrobi najlepiej jak zrobi to sam). A przy odpowiednim go wykorzystaniu może nawet wygrać im mecz bo umiejętności ma duże. I z czasem powinno być lepiej, jeszcze ostatnio się wzmocnili jakimś grajkiem. No i jeszcze nie wiem czy słyszałeś o całym ich cyrku związanym z tym na jakiej hali mają grać. Mówiło się o Sopocie, Gdańsku a nawet Bydgoszczy czy... Rzeszowie (wiadomo bo Asseco) :lol: Ostatecznie zagrają w Olivii. O ile mnie pamięć nie myli dopiero gdzieś za rok zostanie oddana ta nowa zajewypasiona hala. Ale paradoksalnie może ona nie zobaczyć Euroligi :lol:
Dalej to mówiło się że Żalgiris może zbankrutować ale ponoć znaleźli jakiegoś sponsora. Badalona jest słaba - odszedł Rudy, kilku ciekawych koszykarzy poszło do Turcji i tamtejsze teamy będą groźne. Real mnie nie przekonuje (zawodzi Massey), Malaga nieźle choć ostatnio niespodziewanie przegrali, TAU dobrze się prezentuje choć jak to zawsze u nich - na nic więcej niż Final Four nie mają co liczyć. Papaloukas dość przeciętny mecz jak na niego w ostatniej kolejce ligi Greckiej. Zresztą obie greckie tj. szczególnie Olympiakos ale i PAO stać na więcej niż grają w lidze, choć wygrywają ale jak wiadomo to inna bajka. Choć PAO imo sporo lepiej wygląda z formą ale potencjał duży mają obie. Siena, Barca mocna. CSKA to CSKA.
W Final Five jakby taki był rozgrywany pewnie zagraliby CSKA, PAO, Olymp., Siena, Barca.

PS Z ostatniej chwili - Uniks pojechał po Czarnych Słupsk w kwalifikacjach ULEBu 89:50 (I mecz +14 (?) dla naszych).

Wróć do „Inne sporty”