Re: Kluby vs Reprezentacje

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Kluby vs Reprezentacje

Post autor: Yukasz » 21 lis 2008, 16:33

Ostatni termin mocno kontrowersyjny ale...
rkoeman pisze:nie place na to by xavi musial zagrac malo warty mecz z chile by lfp sobie zarobila
A może ten sam Xavi chciał jechać zagrać w barwach reprezentacji (chciał czy nie chciał?) jak choćby Messi który olał przygotowania do sezonu by zagrać w IO. To co wtedy przywiązywać piłkarzy aby zostali w klubie?
rkoeman pisze:i najwazniejsze - zlikwidowanie najglupszego terminu fifa
Piszesz jakby kluby same nie wymyślały śmiesznych terminów jak choćby słynny śmieszny sparing w połowie sezonu aby tylko zarobić kasę i chodzi im tylko o ograniczenie występów piłkarzy i ogólnie ich dobro. Tak samo te śmieszne cyrki objazdowe aby tylko zarobić kasę i 'potrenować' przed śliniącymi się dzieciakami a później grać mecz z jakimiś popierdółkami zamiast zorganizować obóz gdzieś w górach i w spokoju się przygotowywać do sezonu grając przeciwko drużynom na poziomie.
rkoeman pisze:odszkodowania za kontuzje i czas leczenia pilkarzy, placenie im pensji jezeli doznali kontuzji na zgrupowaniach kadry, etc, etc
Pewny nie jestem ale wydaje mi się że Endżel coś mówił iz ubezpieczenia są płacone... no chyba że to mi się śniło :think:
Zdaje się że koszykarze z NBA mają te składki opłacane właśnie przez federacje.

I jestem pewny że taki Lewandowski i inny Kowalski na każde skinienie Leo pojedzie na zgrupowanie nawet w takim terminie jak w środę bo dzięki temu znacznie szybciej zostanie zauważony a jego gra doceniona niż w naszej Ekstraklasie o której na zachodzie zdanie pewnie mają gorsze niż my w Polsce.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”