Dyplomacja.org

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 22 lut 2005, 18:46

zawdi pisze:aaa, jeszcze jedno, tam pisza zeby miec przynajmniej 15 lat. ja mam dopiero 13, ale pani od matematyki mowi, ze jestem bardzo inteligentny jak na swoj wiek (i chce mnie wyslac na olimpiade matematyczna :) :) ). jak myslisz, bellus, nie popsuje zabawy? :roll:
zawdi Ty masz 13 lat cos mi się niechce wierzyć
zawdi pisze:ja najbardziej nie lubie sieci komputerowe I i baz danych. a lubie analize matematyczna i C++
w temacie: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=1301&start=0

a takich przedmiotow raczej nie ma w podstawówce... pozatym nawet bardzo inteligentny dzieciak z podstawowki nie rozwiazal by tego skracania ulamka co kiedys dalem w zagadkach a i jeszcze jedno rok urodzenia 1983; a na olimpiade z matematyki nie ma co wysyłac ludzi przeciez pierwszy etap to są zadania które sie w domu rozwiązuje i wysyła na komisji (ale Ty dobrze o tym wiesz)

więc nadajesz się

15 lat tam jest napisane, trudno mi sie do tego odniesc ja mam 18. Nie chce uogólniać. Jednak niespotkalem jeszcze w dyplo ludzi młodszych niz to 15 a będących graczami wytrawnymi.
Najwazniejsze jest zainteresowanie, kreatywność, chęć pogłebienia swojeje wiedzy bo tego niewątpilwie wymaga rozgrywka. Wiek jest drugorzędny, ale jest pewnym wyznacznikiem inteligencji...

Co do krajów które bym polecał to (w nawiasach główny powód)
- Brazylia (bradzo silny kraj)
- Azerbejdżan (co znaczy płonąca ziemia - ropa i gaz w bardzo duuzych ilościach)
- Syria (terroryzm, współzawodnictwo z Izraelem)
- Meksyk (ropa)
- Wenezuela (ropa, specyfika lkimatu Ameryki Płd)
- Irak (ropa, wielkość kraju, terroryzm)
- Demokratyczna Republika Konga (złoża naturalne w tym uranu, Czarna Afryka)
- Pakistan (atom)

te kraje są ciekawe ale wymagające

na początek być może lepsze są kraje bogatsze, ustabilizowane (kraje UE, jak kto woli)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”