EUTANAZJA

Handsome Boy

Post autor: Handsome Boy » 24 lut 2005, 18:56

co to jest eutanazja? :roll:

jestem za, jezeli osoba w pelni swiadoma i zdrowa na umysle chce eutanazji to czemu jej tego zabronic?! to jest zycie tej osoby i chyba ona powinna o nim decydowac.
aborcja. delikatny temat, chyba o wiele delikatniejszy od eutanazji. popieram, kwestia jest taka, ze wedlug wielu nie decydujesz juz tylko o sobie, jak w przypadku eutanazji, tylko o zyciu dziecka. oczywiscie mozna sie spierac czym jest istota ludzka, czy juz, czy jeszcze nie. glownie o to sie wszystko rozbija. nie chodzi mi nawet o jakies "uzasadnione" przypadki, uwazam ze aborcja powinna byc legalna i by byla dozwolona dla kazdego. nie tylko w przypadkach gwaltu czy zagrozenia zycia, tylko zawsze. nie uwazam tu 6-8 tygodniowego plodu za dziecko. uwazam ten plod za czesc kobiety, wiec decyduje o sobie.
trawa. trawa nie uzaleznia, a jezeli uzaleznia to w bardzo malym stopniu. problemem jest to ze jak sie sprobuje trawy to ma sie mniejsze hamulce by wziac cos mocniejszego. na poczatku, za pierwszym razem, jest to z reguly wazna decyzja przed zapaleniem pierwszego skreta na wagarach w 1 klasie LO. pozniej te hamulce sa mniejsze, palilem trawe dlaczego nie sprobowac LSD, sprobowac mozna, przeciez sie nie uzaleznie. w tym tkwi problem. obojetnie czy marihuana bedzie legalna czy nie i tak ja beda palic. to nie jest kwestia legalizacji, tylko nauczania, uswiadamiania i wychowania.

Wróć do „Hyde Park”