I pewnie nie jest.Mentor pisze:Na dzień dzisiejszy Inter nie wydaje mi się być zespołem lepszym niż przed rokiem.
Inter moim zdaniem sie nie rozwija. To nie jest wylacznie ich wina ale calej ligi wloskiej. Tam sa hegemonem i nie ma ich kto stymulowac do jeszcze lepszej gry. Milan slabnie z roku na rok SD dobiero zbiera sie do kupy (starczy spojrzec na ich kadre) Roma natomiast jest dobra ale bez znaczacych nakladow finansowych raczej nie dorowna Interowi i moze ich jedynie lekko postraszyc jak ostatnio.
Inter osiagnal pewien poziom na ktorym ciagle sie utrzymuje. Poziom druzyny ktora nie ma problemow w rodzimej lidze ogrywajac Siene Reggine Cagliari i inne tego typu zespolu a gdy trzeba takze najmozniejszych calcio. Jednak to za malo zeby ugrac cos w Europie. Podobno sytuacja jest z Lyonem. Moze nawet gorsza poniewaz oni nie tyle stoja co sie juz cofaja.
Ja osobiscie nie widze zeby w zespole mistrza Wloch byly jakies wielkie rezerwy. Tym skladem juz pewnej granicy nie przekrocza. Milan nawet jak gral slabo w Serie A to mozna bylo miec nadzieje ze w LM wzniosa sie na duzo wyzszy poziom. W przypadku Interu ciezko liczyc na jakies przebudzenie bestii.
Przyjscie Mourinho nie tchnelo nowego ducha czy nowej jakosci w druzyne Interu. Jak dla mnie to oni czesto graja gorzej niz za Manciniego. Nietrafione transfery i brak kreatywnych pilkarzy w srodku pola nie wrozyly im niczego dobrego. MU pokonalo ich bez wiekszych problemow.
Oczywiscie Moratti ciagle bedzie pompowal kase w druzyne. Pompowal przynajmniej do czasu az Inter wygra LM. Czyli byc moze do smierci. Mysle ze sie nie podda bo chec dorownania ojcu jest ogromna.