G-4

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 12 mar 2005, 15:57

No pojawiają się tu opinie, że to jakaś pomyłka, że co te kluby sobie myślą... Otóż to ostatnie kluby, które tworzą jakiś pozytywny wizerunek polskiej piłki. Spokojnie do tej grupy można by sobie zaliczyć Cracovię, ale pan Filipiak nie chce marnować pieniędzy na walkę z PZPN jak dawał sobie radę w 3 lidze to dla niego teraz jest spora kasa. A Wisła legia Amica Groclin mają prawo żądać więcej bo to ich się ogląda a nie pojedynek gigantów Zagłębie Lubin- Górnik Łęczna. Listek się dziwi, że daje kasę za darmo a G4 się na niego rzuca, że to psie pieniądze i chcą więcej. W takiej sytuacji każdy myśli, że to chciwe sępy, ale prawda jest trochę inna...
Przez 3 i pół sezonu do kas PZPN-u wpłynie 31 mln zł do równego podziału między klubami. I to nie jest tak, że chcemy zabrać więcej "kurduplom”, ale negujemy cały układ i o tym zara.
31 mln to ładna sumka tylko, że jest problem... Rocznie Wisła otrzyma około 135 tys. zł. Chyba nie trzeba mówić, że to nie wystarczy na utrzymanie murawy podgrzewanej np. Co najwyżej na budkę z hot-dogami :roll:
O co się pluć jak ta kasa za nic?? No nie bardzo za nic. Kluby jak wiadomo posiadają swoją powierzchnię reklamową na stadionach i koszulkach. Idea oprócz tego, że otrzymała prawo do nazwania ekstraklasy, ( co do tego nic nie mam, bo nie posiadamy jakiejś wymyślnej nazwy, z którą żal by się żegnać dla mnie możemy się nazywać nawet Rywin Ekstraklasa) dysponuje pewnym procentem tej powierzchni do własnych celów. Podejrzewam, że nie tylko Wisła byłaby w stanie sprzedać te miejsca za większą kasę niż otrzymała. A ponieważ PZPN zawarł tą żenującą umowę niejako za plecami klubów (właściwie to nie poinformował o warunkach zanim jej nie podpisał) zasłaniając się pełnomocnictwem, de facto G-4 zostało okradzione.
Zostaje jeszcze kwestia reklam na koszulkach, które znajdą się na miejscu zajmowanym dotychczas przez logo Anal Plusu. Otóż jak wiadomo sponsorem, którego kasa stanowi sporą pozycję w budżecie Wisły jest Era konkurencja Idei na komórkowym rynku. Idea "dobrodusznie" pozwoliła mam nie umieszczać swojej reklamy obok reklamy Ery ... PRZEZ PÓŁ ROKU :shock: !! Chyba tylko dla mnie to wygląda na próbę zamknięcia mordy Wiśle teraz, bo za rok można będzie robić już wszystko.
Idea nie grozi klubom bezpośrednio nasyła swojego "czarnucha" PZPN, któremu podlegamy. Grozi, że wyrzuci nas z ligi. Powinien się zastanowić, kto na tym straci... Ktoś kiedyś w Bayernie powiedział po tym jak mu się decyzja związkowa nie spodobała, że Bayern może złożyć aneks do ligi hiszpańskiej i zobaczymy jak sobie poradzą bez nich... Nas jest czwórka i sądze jakoś, że mamy większe znaczenie w Polsce niż Bayern w pojedynkę w Niemczech...
A wracają do G-4 musi protestować żeby nie stworzyć precedensu...
Bo wtedy PZPN je tak ... "wyrucha", że taką wcale nie tak bogatą Amicę może doprowadzić do bankructwa ( nie płakałbym nad takim "klubem" ale tera trzeba się razem trzymać). I tyle w tym temacie.

Wróć do „Polska”