Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 24 lis 2009, 8:07

fieldy pisze: szkoda że na żadnym serwisie nie mogę znaleźć informacji o ewentualnym składzie.
Skład pewnie taki jak z Leverkusen, bo w obecnej sytuacji kadrowej van Gaal nic lepszego nie wymyśli. A zatem:
Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber - Mueller, Tymoszczuk, van Bommel, Schweinsteiger - Gomez, Klose
Jedynie nowinki, które ewentualnie może zapodać, to Baumjohann (za Muellera??) i Olic (za Klose, jeśli już). Ale - Baumjohanna zaczął powoływać do kadry dopiero po wypożyczeniu Sosy, a Olic jeszcze nie jest w pełni sił. Więc w to wątpię. Robbena pewnie w ogóle nie będzie w "18" :(
EnJoy's pisze:Od wczorajszego meczu doszedłem do wniosku, że Gomez to niemieckie wydanie Rasiaka tyle, że z 30 baniek.
Nie przesadzaj. Bramkę strzelił wyśmienicie, a i niewiele brakowało, żeby w świetnym stylu zdobył drugą. Gdyby van Gaal po strzelonych golach na początku sezonu nie posadził go ni stąd ni zowąd na ławie, to już byłby zaaklimatyzowany i miałby z 8 ( a nie 4) bramki na koncie w BL. Te jego regularnie strzelanie ok. 20 goli w BL to niby z powietrza się wzięło czy jak :?:
EnJoy's pisze: brak play makera
To raczej nie od dziś. Ale dopóki w tej drużynie w środku pola najważniejszymi graczami będą van Bommel i Schweinsteiger, to nie liczyłbym na poprawę w tej dziedzinie. Pierwszy powinien odejść, a drugi mocno walczyć o miejsce w wyjściowej "11", a nie mieć podane je na tacy.
Gomez pisze:Toni wypadl po ostatnich jego fochach
Ponoć ma kontuzję :> Czas Toniego w Bayernie dobiega końca...czy z van Gaalem czy bez niego...
EnJoy's pisze: Mueller po tym co pokazał z Bayerem to twierdzę, ze nawet do pustej nie trafi.Grał na skrzydle, a tam nic mu nie wychodziło.
Nie oczekujmy po 20-latku, że w każdym meczu pociągnie drużynę będącą w kryzysie. Skoro tacy "mistrzowie' jak Schweinsteiger tego nie potrafią. Owszem, Mueller zagrał najgorszy po Bordeaux mecz w sezonie, ale instynktu strzeleckiego bym mu nie odmawiał. Może właśnie skrzydło to nie jest najszczęśliwsza pozycja dla niego, może powinien grać w ataku obok Gomeza (jako grający napastnik) :think:
EnJoy's pisze:Zastanawiałem się z Akarinem kiedy Holendra wyrzucą.
Do przerwy zimowej dociągnie. Kto by niby miał go teraz z marszu zastąpić? Mancini? Schuster? Matthaeus? Na Hiddinka chyba za wcześnie, choć może dałoby radę dogadać się z federacją rosyjską. Jeśli oczywiście Holender by chciał...
fieldy pisze:wydaje mi się, że Bayern z nożem na gardle powinien kilka goli strzelić :]
Ja bym na więcej niż 2 nie stawiał. Ostatnio zresztą nie strzelamy więcej niż jeden...

Wróć do „Niemcy”