Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 24 lis 2009, 15:01

EnJoy's pisze:Nie chciałbym oceniać, ale jeżeli będzie to nie wypał transferowy to 30 baniek pójdzie w błoto.Oby nie.
Ufam, że nie będzie. W tych elementach, w których napisałeś, nie jest wcale gorszy od Toniego, ktory był naszym napastnikiem nr 1 ostatnich lat. Poza tym, napastnik ma strzelać gole i z tego być rozliczany. Nie interesuje mnie np. czy Gomez bierze udział w rozgrywaniu piłki czy nie. On ma być egzekutorem, a o dobre rozegranie mają zadbać pomocnicy.
EnJoy's pisze:Co do Van Bommela to szlag mnie trafia jak Van Gall wystawia go z Tymo.
Van Gaal sam się tu wpakował na minę. Po kiego było robić Bommela kapitanem i do tego z tekstem, że mój kapitan zawsze musi grać. Do tego stwierdzanie, że Schweinsteiger jest również niezastąpiony. Każdy widzi, że Ukrainiec gra najlepiej w def. pomocy z całej tej trójki i tak naprawdę trzeba byłoby posadzić na ławce albo Holendra albo nasz symbol marketingowy. No i van Gaal w tym momencie sam by sobie zaprzeczył. Nie ma jaj do tego (tyle, że jak nie bedzie go stać na taką decyzję,to moze się jednak zimą pożegnać z posadą trenera, bo Ulli będzie miał w dupie te 3 czy 5 mln odszkodowania do zapłaty, jeśli stanie przed wizją Ligi Europejskiej albo co gorsza braku pucharów w przyszłym sezonie).
EnJoy's pisze:Na gwałt potrzebny bramkarz [ musi być już światowej klasy, marzy mi się Maunel, a Felix nie puści, swoją drogą kapitalny zespół szykuje ], boczny obrońca i rozgrywający.To na teraz, żeby była jakakolwiek szansa na laury w Niemczech i oby w Europie.
To nie musi być Neuer. Może być Adler :P Nie, tak poważnie to zgodzę się z każdym dobrym i młodym bramkarzem. Jak taki nie będzie dostępny, przeżyję Butta (jeśli będzie miał formę, nie taką jak z rewanżu z Bordeaux). Boczny obrońca...ile jeszcze można to wypisywać...(najlepszy był Ulli, jak ujawnił ostatnio, że Chelsea oprócz 65 mln euro oferowała nam w rozliczeniu za Francka również Bosingwę - jeśli to prawda, to...). Jeżeli miałby odejść Franck (raczej b. prawdopodobne), to chciałbym obok świetnego rozgrywającego (Hamsik???, C. Eduardo???) Oezila z Bremy. Przyszedłby Kroos (powrót już raczej przesądzony) i nasza siła w pomocy byłaby naprawdę niezła (Robben, nowy rozgrywający, Kroos i Oezil, do tego Tymo i Bastian wreszcie mający konkurencję). Ale to marzenia na przyszły sezon, a trzeba się skupić na realiach tego.

Wróć do „Niemcy”