Re: Włoskie talenty

Mattia
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Włoskie talenty

Post autor: Mattia » 11 gru 2009, 18:20

Z częścią zarzutów wypada mi się po części zgodzić. Zdaję sobie sprawę, że Inler czy Canini osiągają już wiek średni, ale mimo wszystko uznałem, że warto napisać o nich kilka zdań. Ciągle stać ich na duży skok jakościowy i grę w klubie z czołówki. A dla wielu kibiców w Polsce są anonimowi.

Co do argumentu, że Włochy to nie Polska i 25-letni gracz nie może być uznany za perspektywicznego, to muszę powiedzieć, że młodym chłopakom w Italii jest znacznie ciężej wywalczyć plac, i podobnie jak u nas trochę zaciera się granica między "młodym zdolnym" a zawodnikiem juz dojrzałym.

Zobaczcie ile nastolatków biega po murawach Serie A. Garstka!

O Hamsiku, Joveticu, czy Lavezzim pisalem na blogu wielokrotnie. Ciezko ich uznac za graczy w Polsce srednio znanych. A glownie takich chcialem przyblizyc.

Guarente faktycznie byl blisko listy, Motte ominalem, uznajac go za pilkarza o dosc uznanej juz marce, glownie ze wzgledu na reprezentowanie Romy. Byc moze popelnilem blad.

Co do Sancheza to faktycznie chyba powinienem byl o nim wspomniec, czesto chwale go na blogu, ale nie wiem na ile dokladnie czytane sa moje podsumowania kolejki:)

Natomiast ciesze sie ze wpis wywolal odzew i mala dyskusje:)

Wróć do „Włochy”