Re: 1/2 finału: Niemcy - Hiszpania

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: 1/2 finału: Niemcy - Hiszpania

Post autor: VADER » 05 lip 2010, 12:24

No no to już jutro zobaczymy 1 półfinał Holandia-Urugwaj.Wydaje się że Oranje są zdecydowanym faworytem tego meczu tym bardziej,iż nie zagra w tym meczu Luis Suarez pauzujący za czerwoną kartkę.Już sam awans do czołowej czwórki mundialu dla Urugwaju jest wielkim mega sukcesem.Ten mały kraj zrobił już sobie i swoim kibicom wielki prezent.Zapewne myślą podobnie Holendrzy opromienieni pokonaniem Brazylii.Fakt że dla Urusów brak Suareza może być niemal nierealny do zastąpienia,ale znając trenera Tabareza zastąpi Luisa zapewne Abreu który w meczu z Ghaną nie był może zbytnio widoczny,jednak to gracz o wielkim doświadczeniu.Już nie raz się zdarzało iż Holendrzy lekceważyli inne zespoły.Mam przeczucie że teraz może być podobnie.Wystarczy poczytać anglojęzyczne tłumaczenia holenderskiej prasy.Nigdy nie byłem fanem holenderskiej piłki.Typowy ze mnie antytulipan (mam do Holendrów własne prywatne animozje).Jestem człowiekiem który kocha piłkę jaką pokazują gracze z Ameryki Południowej-głównie Paragwajczycy,Chilijczycy i właśnie Urugwajczycy.Tam nie ma parcia na grę z żelazną taktyką,stylu "Obrony Częstochowy" i zbytniego dbania o własne cztery litery.Wielu z Was zapewne uzna mnie za szaleńca,jednak nie widzę przeciwskazań aby to Urugwaj jutro okazał się lepszy od zbyt pewnych siebie Holendrów.Obstawiłem wygraną Urusów...2:1.Za to pojutrze mecz który jest przedwczesnym finałem.Po tym jak (niestety) wygrali gracze Loewa upokarzając Argentynę,to teraz Hiszpania im niestraszna.Styl gry "La Furia Roja" po meczu z Paragwajem jest delikatnie mówiąc "bez jaj".Styl gry Hiszpanii z meczu na mecz jest coraz słabszy a Szkopów coraz lepszy.Nienawidzę Szkopów,ale ten team gra o 2 klasy lepiej niż ekipa Del Bosque.Sam David "El Guaje" Villa nie może wygrać meczu po raz kolejny-niema zbytniego wsparcia.Na Niemców to będzie STANOWCZO za mało.W moich oczach Hiszpania straciła szacunek po tym jak wygrali mecz z Paragwajem w "brudnym" stylu nieogodnym tego zespołu.Serce mówi iż Hiszpania wygra,ale rozum podpowiada,że do finału niestety awansują Niemcy którzy co najsmutniejsze zdobędą Mistrzostwo Świata:-(

Wróć do „Piłka nożna na świecie”