Re: Wybory 2010

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Wybory 2010

Post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 18:12

Ach, ten ładunek nienawiści u Was po przegranych wyborach cieszy, serce roście, w końcu z aktywnej postawy politycznej biorą się najlepsze demokratyczne społeczeństwa. Jeszcze nauczyć niektórych dialogu i zgoda zbuduje wspaniałą Polskę. :wink:
Kaczyński natomiast powinien zajrzeć do słownika języka polskiego:
męczennik «człowiek, który cierpi lub poniósł śmierć w obronie swoich przekonań, zwłaszcza wiary»
Śmierć w Smoleńsku była olbrzymią tragedią, ale równie olbrzymim nadużyciem jest nazywanie ich męczennikami, widać u Kaczyńskiego ślad jego dawnej retoryki - delikatna sugestia co do jego zdania na temat tej katastrofy. W porządku, ma pełne prawo mieć takie zdanie, ale takie słowa w przemówieniu po wyborach? Nie uchodzi, nie uchodzi.
Cała prawde o załosnym i klamliwym kurskim pokazał giertych, kiedy przeczytał kto i jak głosował.
Szkoda, że populistycznego chwytu Kaczyńskiego z głosowaniami Komorowskiego nikt rozsądnie nie wytłumaczył, Komorowski dał strasznie ciała w tej sprawie, przecież można było Kaczyńskiego łatwo ośmieszyć.
On moze zaprzeczac, ale jestem pewien, ze to czerwoniec czystej krwi.
Ależ Arku. Ja jestem człowiekiem lewicy powiedzmy sobie średniego pokolenia, wstydź się takiego języka. :wink:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”