Re: Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Mecz o 3 miejsce: Urugwaj - Niemcy

Post autor: Morrow » 11 lip 2010, 1:02

Fajny mecz. Wielkie brawa dla Urugwaju za fantastyczną walkę, tak jak mówił Iwański - świetnie by było gdyby nasi zostawiali tyle zdrowia na boisku co Urusi. Każdy mecz w fazie pucharowej z udziałem Urugwaju był pełen wielkiej dramaturgii i niesamowitych zwrotów akcji - chwała im za to. Tak jak mówił Stasiu w studio, przykre, że Niemcy odbierali medale a gracze Urugwaju gdzieś płakali schowani w szatni. Mogli ich uhonorować w jakikolwiek sposób - choćby poprzez uścisk ręki Blattera każdemu piłkarzowi :P Wielkie brawa dla tej ekipy, tym bardziej, że wątpię aby szybko powtórzyli ten wynik, szczęście im sprzyjało w RPA a oni z tego korzystali tworząc przy tym piękne widowiska. Mecz im dziś przegrał Muslera, czego by nie mówić o nim na tym turnieju dziś bronił tragicznie. Forlan to kapitalny piłkarz, szkoda, że nie trafił tego wolnego, niewiele brakowało a mielibyśmy dogrywkę i Diego zapewne zostałby królem strzelców. To on powinien dostać MVP dla najlepszego gracza turnieju moim zdaniem ale wątpię aby tak się stało. Wszyscy piszą o Forlanie ale dla mnie dzisiaj Man of the Match zdecydowanie Fucile, o którym nikt nie wspomniał. Świetne zawody w jego wykonaniu.

Można żałować Urugwaju ale trzeba przyznać, że Niemcy zasłużyli na to 3 miejsce. Co prawda cięzko powiedzieć co by było gdyby Muslera nie był dziś ich 12 zawodnikiem ale w przekroju całego turnieju faktycznie mogą czuć niedosyt z powodu "zaledwie" brązowego medalu. Drużynę mają przyszłościową, kolejne turnieje przed nimi, w RPA pokazali się z bardzo dobrej strony. Mam dziwne przeświadczenie, że z Ballackiem w składzie nie graliby tak dobrze :P

To jeszcze tylko finał.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”