Rewolucyjne zmiany w piłce nożnej

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 02 kwie 2005, 21:19

RoRo pisze:
Niggaz pisze:Oj ludzie dajcie sobie spokój z dyskusją na ten temat bo to na 100% ściema. Pisanie tutaj to tylko nabijanie więc po co?
Tak swoją drogą dobrze, że to ściema bo takie zmiany zabiły by piękno piłki jak dla mnie ale koniec tematu.
Moze ty w tej rozmowie zauwazasz tylko ze nam dochodzi po jednym poscie. Te debile z UEFA chca jakies chipy do pilek wlozyc, dolozyc sedziow, kamerki na boisku i wogole takie swinstwa... oni moga zepsuc cale piekno pilki noznej .....

Mam ndaizieje ze wszystko zostanie na swoim miejscu.

Pozdro
Chyba to jednak nie będzie koniec tematu :P :twisted:
Pierwszy post magusa dotyczący głównie spalonych to ściema perfidna ale zmiany o których RoRo wspominasz to już inna sprawa. Rozpatrywane są różne opcje i wiem, że nie jest to kwestia najbliższej przyszłości ale jednak zmiany będą i to na 100%. Wypowiem się pokrótce na temat niektórych propozycji zmian.
Chipy do piłek :arrow: nie wydaje mi się aby takie coś miało nastąpić (może za wieeeele lat) bo i nie ma aż takiej potrzeby. Zbędne jak dla mnie.
Dodatkowi sędziowie :arrow: tutaj jestem zdecydowanie na tak. Chodzi mi głównie o sędziów pola karnego którzy stoją za bramkami i skupiają uwagę tylko i wyłącznie na sytaucji w polu karnym. Mogliby naprawdę pomóc w wykrywaniu fauli i nie tylko.
Kamerki na boisku :arrow: korzystanie z kamer jest potrzebne ale forma jest tutaj bardzo drażliwą kwestią. Moim zdaniem sędzia główny powinien za pomocą krótkiego sygnału dzwiękowego być informowanym np: o spalonym. Odpowiedni ludzie oglądaliby spotkanie z różnych ujęć kamer dzięki czemu mogliby łatwiej wychwytywać różnego rodzaju sytuacje. Nie ma mowy o żadnych przerwach w grze. Nie ma sygnału - nie ma przerwy w grze.

Moim zdaniem zmainy są potrzebne z tego względu, że w chwili obecnej pozostaje za duże pole do popisu dla manipulacji. Sędzia może bardzo łatwo wypaczyć wynik meczu. O ile zdarza się to rzadko to jeszcze jest dobrze. Rozumiem, że sędzia to tylko człowiek i błędy są wpisane w zawód a poniekąd także w samą piłkę nożną ale ostatnimi czasy to się robi coś strasznego. Poziom sędziowania jest fatalny. Co raz słyszymy o jakiś skandalach czy błędach. Nie może tak być dalej. Zmiany są konieczne. Świat idzie do przodu i sport musi iść razem z nim. Należy jednak być bardzo ostrożnym aby nie zabić piękna.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”