Serialomania - co po Loście i PB?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: Premo » 11 gru 2010, 0:40

Tak, dokładnie. Również polecam BB. Strasznie niedoceniany serial. Z początku może wydawać się nieco nudny, ale z czasem się rozkręca. Świetna gra aktorska głównego bohatera. 4 sezon zaczyna się dopiero w lipcu; w nowym roku zacznę chyba powtórkę 3 sezonów :)

Jako, że Dexter niedługo się kończy, zacząłem oglądać 'The Walking Dead' i muszę przyznać, że pierwszy odcinek niespecjalnie mnie zachwycił, raczej mnie moje klimaty, ale dam jeszcze szansę temu serialowi.

A wracając jeszcze do Dexa, to hipoteza Daaaamiana dotycząca Quinna wydaje mi się bardzo prawdopodobna. I co do tego promo, to nie wydaje mi się, że Debra zobaczyła tam Dexa, raczej podpucha, zdecydowanie za duży spojler jak na promo, choć z drugiej strony może być tak: Będzie się wydawało, że Debra odkryje prawdę (w sensie, że jej hipoteza się sprawdzi; domyśli się że Dex i Lumen są parą mścicieli), potem okaże się, że jednak nie i w ostatniej minucie finału, że tak :lol: Czego jeszcze bym się spodziewał w finale - Jordan zabija Lumen, co spowoduje prawdziwe załamanie się Dextera (bo widać, że jest między nimi uczucie, inny przypadek niż z Rita), Quinn odkrywa prawdę o Dexterze, ale zachowa to dla siebie, żeby nie zniszczyć relacji z Deb (a Dex w zamian za milczenie pomoże mu się wykaraskać ze sprawy Lindiego or whatever); Jordan zaproponuje wymianę Dexowi - Lumen za Deb, ten wybiera oczywiście Deb, po czym przyznaje się siostrze do wszystkiego; Deb odkrywa prawdę o swoim bracie i przechodzi załamanie nerwowe (w 11 odcinku mówiła, że poczuła się zdradzona przez Quinna i że zależy jej na nim, tutaj może być podobnie) lub przeżywa szok, ale to akceptuje, bo czuje się, jakby sama była pusta w środku (jak zastrzeliła jednego z braci Fuentes mówiła, że nic nie czuła). Ogólnie to już bardziej scenariusze na 6 sezon, trochę pokręciłem i idę spać :lol:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”