Włochy - Transfery (zbiorczy)

Uchi_UfFy

Post autor: Uchi_UfFy » 20 kwie 2005, 14:10

Zaza, byłem na oficjalnej stronie Bayernu i tam dalej pisze, jego kontrakt kończy się 30.06.2005 (Ze Roberto).Możliwe, że nie zrobili jeszcze aktualizacji :).Nigdzie nie mogę znaleść info, czy przedłużył więc też nie wiem.Masz rację, ja też uważam, że Mexes to strzał w dziesiątkę.Szkoda tych przepychanek z Auxerre i w konsekwencji kary dla niego :x .Ferrari...nie grał ogólnie w tym sezonie rewelacyjnie więc nikt nie będzie mu robił przeszkód.Ale tak zakładając przed sezonem, to nie myślałem, że obrona będzie najsłabszym ogniwem Romy.Dellas (świeżo upieczony mistrz Europy, po Zagorakisie najelpszy z Greków) , Ferrari (Jeden z największych talentów na pozycji obrońcy we Włoszech) , Mexes (to samo, ale we Francji) , Panucci (chyba nie trzeba mówić) , Chivu (komentarz zbędny) no i Cufre (gracz solidny).Trzeba szukać nowych, młodych dla których gra w Romie będzie wyzwaniem a nie przymusem :!: .Mam dość fochów Cassano, ale chciałbym żeby przedłużył kontrakt.Jak pewnie się Zaza orientujesz Roma ma jedną z najlepszych Primaver we Włoszech.De Rossi, Aquilani, Scuorto a kiedyś Totti to nasi wychowankowie.Ale jak gdzieś słyszałem "to melodia przyszłości" i narazie nie będą wstanie unieść wszyscy ciężaru gry.Cassano do Realu, pieniądze ładne dostaniemy i napewno zarząd Romy coś wymyśli.Szkoda, że Baldini odszedł bo to naprawdę spec od swojej roboty w Italii.Chivu nie wiem jakim cudem, ale musi zostać :!:.Sprzedać Ferrariego, kupić kogoś wzamian.Mancini niech zostanie, mimo wszystko jest dobry.Zgadzam się z Tobą, że jak zostanie Totti, to będzie autorytetem dla młodszych i magnesem ciągnących ich do gry w Romie.Przydałby się jednak Gila, ale nie mamy szans w starciu z Juve czy Milanem chyba :(.Oto moja wizja Romy na sezon 2005/2006 :

-----------------Scuorto
Panucci-----Mexes---Chivu----tutaj kogoś kupić (Maxwell z AJAXU :!: )
----------------De Rossi
Mancini------------------------Ze Roberto
----------------Totti
----------Gila---------Aeroplanino

Jak dla mnie skład na pierwszą czwórkę w Italii :!:

Tak tak, "wszędzie tylko nie ... ".Niestety jest to najbardziej realny kierunek.Powróci do swojego "ojca" Capello.W sumie to wtedy Juve będzie mi się kojarzyć z totalnym ... :?

Capello, Emerson, Cassano ...

Zebiny nie licze, bo nie dziwie mu się że poszedł bylej dalej z Rzymu.A chciała go czołowa drużyna Włoch więc czemu miał być lojalny wobec Romy, która notorycznie go olewała :).Heh ale najśmiesze, że pomijał go w składzie Capello, który jest teraz szkoleniowcem "Starej Damy". :)
Ale wtedy w Romie grał największy pupil Fabio czyli Panucci, czyli o grze Zebiny nie było mowy :).

Wróć do „Włochy”