Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 17:31

Fischer z Brazylią miał kilka naprawdę efektownych przebojowych akcji, znakomity technicznie jest Duńczyk i ogólnie to bez kompleksów gra. Kolejny wielki duński talent w Ajaxie, z miłą chęcią oglądać będę w przyszłym roku ekipę z Amsterdamu, jeżeli do Boilesena, Erikssena i Fischera własnie dodamy Ebecilio, De Jonga czy Vurnona Anitę (nie wiem, czy pisałeś o nim Doktorze, a to też ciekawy i bardzo wszechstronny zawodnik).
U Dunczykow w ogole szykuje sie fajne pokolenie,ktore poprowadzi nastepca Laudrpa - Eriksen.

A w Ajaxie jak zwykle,talent na talencie. Co do Anity oczywiscie sie zgadzam. Zaczynal na lewej obronie,teraz srodek pomocy,gdzie go nie postawia tam spisuje sie wzorcowo. Oprocz pilkarzy,ktorych wymieniles sa jeszcze:

Alderweireld - jeden z lepszych graczy z tego cudownego pokolenia belgijskich pilkarzy ; moze grac praktycznie na kazdej pozycji w obronie,chociaz brakuje mu troche warunkow fizycznych

Vertonghen - kolejny Belg ; wcale nie gorszy od Vermaelena moim zdaniem ; nie musze chyba wspominac,ze w Ajaxie gral juz jako lewy obronca,stoper,defensywny pomocnik itd. :wink:

Sulejmani - widowiskowy skrzydlowy w starym stylu ; lewa noga potrafi wiazac krawaty ; uwielbiam patrzec na jego gre

I wielu,wielu innych o ktorych dowiemy sie pewnie w przyszlym sezonie :)

Ciekawe, kto w przyszłym roku będzie grał na lewej obronie w Amsterdamie, bo Blind - dwa lata starszy od Boilesena - to również ciekawy i utalentowany chłopak.
Mi sie Daley jakos nie podoba. Widzialem go kilka razy,ale mnie do siebie nie przekonal. O ile jego ojca Danny'ego wrecz uwielbialem to do synalka musze sie jeszcze przyzwyczaic :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”