Czy ktoś mi odpowie?????? A przynajmniej spróbuje odp???????

romantyk

Post autor: romantyk » 02 lip 2004, 18:54

Nasz problem tkwi przede wszystkim w braku systemu szkolenia młodzieży. Sam chodziłem kiedyś do klubu, ale jak trener na pierwszym turnieju zaczął krzczeć, cytuje " Wypier*** to !!! Takiego obrońcy mi potrzeba". U nas w klubie obrońca jak miał piłke od razu musiał wykopywać jak najdalej, jak nawewt okiwał kogoś i podał to został zdejmowany za to że nie wykopał. Problem też tkwi w rządzie. Nie dość, że bardzo mało pieniędzy przeznacza się na szkolenie młodzieży to jeszcze część urzędnicy biorą do kieszeni. Jeżeli chodzi o dzisiejszą reprezentację Polski. Braskuje na m przede wszystkim zgrania. Jeżeli Janas na każdy mecz wystawia prawie całą nową jedenenastkę to tudno o to, abyśmy grali. Na meczach towarzyskich sprawdza się różnych piłkarzy, ale również ćwiczy się zgranie. Moim zdaniem Polscy trenerzy nie mają koncepcji na zbudowanie solidnego zespołu z kilkoma rutynowanymi graczami, a przede wszystkim młodymi zawodnikami. Trzeba dać im troche luzu. Nie liczy się tylko taktyka. Za mało jest również zgrupowań reprezentacji. Nasze zgrupowania trwają chyba najkrócej w Europie. PZPN też się do tego przykłada. Oni się kłócą, żebyśmy pierwszy mecz z Anglikami zagrali u siebie, zamiast opracowywać system szkolenia młodziieży.

Podsumowując - nasza krajowa piłka nożna umiera.

Wróć do „Wracając Do Meritum”