Re: Premier League 2011/2012

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Premier League 2011/2012

Post autor: romantyk_emil » 04 sie 2011, 20:16

Panowie o mistrzostwo i wicemistrzostwo nie biją się tylko Liverpool, Manchester United i City. Do tego grona mogę jeszcze śmiało zaliczyć Chelsea, Arsenal i może Tottenham. Największe szanse na mistrzostwo moim zdaniem mają United, które posiada bardzo mocna kadrę i w dodatku w tym okienku się znacząco wzmocniło.Wicemistrzostwo pewnie wyląduje na Stamford Bridge. Chelsea posiada zawodników z najwyższej półki, którzy mają bardzo duży bagaż doświadczenia. Pomimo podstarzałego składu właśnie Chelsea typowałbym na 2 miejsce w premiership. O 3 miejsce będą się biły City z Liverpoolem :) Liverpool znacząco się wzmocnił w tym okienku. Pozyskał wielu bardzo dobrych zawodników ogranych w Anglii. Tylko będzie problem ze zgraniem się zespołu( takie mam wrażenie po sparingach). Dalglish nie jest wybitnym taktykiem, ale ma duży wpływ na zawodników ( co było widać w tamtym sezonie ).
City znowu wydało grube miliony na wzmocnienia.... tylko pytania czy to wystarczy na United i Chelsea? ;> Mam wrażenie, że City czegoś brakuje:)

Inna kwestia jest taka, że City będzie grało w tym sezonie w LM. Na pewno będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony. Dlatego będą mieli mniej sił niż Liverpool, który nie gra w europejskich pucharach. Wydaje mi się, że City będą w 3 koszyku w czasie losowania fazy grupowej. Grupa w której będzie grało City zapewne będzie grupą śmierci :) Wiec wydaje mi się, że ciut większe szanse na 3 miejsce będzie miał Liverpool :P

Arsenal i Tottenham na pewno będą chciały grać w lidze mistrzów, wiec również będą bardzo groźne :)

Wróć do „Wracając Do Meritum”