Re: Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Koszykówka w Polsce

Post autor: ddemon » 05 wrz 2011, 16:28

Oglądałem mecz pierwszy mecz od momentu braku Gortata i Lampego i muszę przyznać tak słabej gry w zbiórkach naszej reprezentacji dawno nie widziałem :roll: O ile widać progres w rzutach z dystansu,zpółdystansu tak potem momentami grali tak ospale że uciałbym sobie popołudniową drzemkę :lol: Może to było zmęczenie z poprzedniego meczu ale mecz był jak najbardziej do wygrania...Pisaliście że dobrze nie ma Lampego i Gortata cóż może i pierwszy wypiął się na kadrę z drugim cóż ciężko określić przecież cały czas był na zgrupowaniu kadry podczas przygotowań ale patrząc na inne federacje widać że jednak z tym problem(lokaut w NBA) potrafili sobie poradzić co niestety martwi :/

Nie było kluczowych graczy pod koszowych i odrazu przeniosło się to na punkty z dystansu na tych mistrzostwach.
Te mistrzostwa pokazały że zarówno Koszarek jak i Berisha mogą ciągnąć a przy pomocy tych dwóch graczy pod koszowych pod warunkiem że nie będziemy grali na nich to możemy cosik pograć - awansu na IO pewnie nie zdobędziemy no ale na przyszłym Eurobaskecie kto wie :roll:

Kelatiemu poświęce osobny wątek - niby był liderem tej kadry podczas tych mistrzostw ale mnie jego gra nie porywa :( Naturalizowaliśmy również Logana no ale trener Pipan uznał że ma Koszarka i Berishe w podstawie i mu się przyda wyższy gracz co jest zrozumiałe ale momentami jest zbyt chaotyczny i też w najważniejszych momentach zawodzi :/
Skoro Hiszpania teraz powołała Nigeryjczyka cóż normalna praktyka na świecie - każdy kraj może jednego zawodnika naturalizować.

Hrycaniuk to co on dzisiaj odpierdzielał w obronie masakra i te rzuty osobiste :roll: Hyży 2 :lol: tyle tylko że Radek jest zarówno lepszy w def jak i ofensywie..Szewczyk dobrze rzuca za 3 pkt tego niestety mi dzisiaj brakowało szczególnie wkluczowych momentach :/

Czemu nie grał Ignerski na tych mistrzostwach? :shock: Szubargi też nie było ale ten miał kontuzję o ile wiem :D
Młodzież Leonczyk czy Łapeta dawała radę także widać potencjał ale nadal wnajważniejszych momentach zawodzimy,niezapominajmy też że na tych mistrzostwach weszliśmy tylnimi drzwiami a już chcielibyśmy awansować - pozytywny występ bez braku kluczowych zawodników,przy następnych ME czy też MŚ będzie lepiej :wink:

Wróć do „Inne sporty”