Re: Powtórki TV jako wsparcie dla sędziowania

ChcemyPrawdyPL
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Powtórki TV jako wsparcie dla sędziowania

Post autor: ChcemyPrawdyPL » 21 wrz 2011, 16:04

Najbardziej mnie uderza w tłumaczeniu FIFA, że to zabija ducha gry. A mecz Anglia-Niemcy z zeszłorocznych MŚ, czy Rivlado tarzający się po ziemi, jak dostał w nogę przeciw Turcji, czy "Ręka Boga", to jest zgodne z duchem gry?
:) dokładnie tak. A-B-S-O-L-U-T-N-I-E T-A-K powiedziałbym literując. Dlaczego dopuszczalne są przekręty, z którymi się nic nie robi? Przepraszam niektórych po meczu już nie wystarczy. Takie jest moje zdanie.
Już poparłem waszą akcję.
Dzięki, super. I pamiętaj, że naszym celem jest, żeby to była NASZA = czyli wszystkich kibiców akcja :)

I jeszcze dwa słowa do dwóch Panów prowadzących wcześniej rozmowę - ja też uważam, że sprawa jest nieco skomplikowana, ale na pewno MOŻLIWA do zrobienia. Poza tym twierdzę z całym przekonaniem, że taka możliwość powtórek działałaby prewencyjnie. Dzisiaj niektórzy piłkarze oszukują i kombinują bo wiedzą, że "może się uda". A przy powtórkach np. przy bramce ręka by nie przeszła - i dlatego proponowalibyśmy, aby tych którzy przed powtórkami się nie przyznają np. do ręki w polu karnym, ręce przy bramce czy, że symulowali wiercąc się na murawie :), żeby ich karano wyrzuceniem z boiska :)
To sądzę, mocno ostudziłoby zapędy i w krótkim czasie mogłoby się okazać nawet, że z powtórek korzysta się bardzo rzadko :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”