Re: Wybory parlamentarne 2011

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: MarcinW » 11 paź 2011, 12:35

Czemu "homosie" (jak ich nazwałeś) mają mieć jakieś przywileje?
przywilej (potocznie oraz częściowo socjologicznie) pokrywa się z prawniczym pojęciem prawa podmiotowego o czym insekt specjalizujący się w uwagach dot. pisowni, zakresu pojęciowego oraz ogólnie szkodzenia powinien wiedzieć. ZAŚ zróżnicowane prawa podmiotowe (różne co do treści) mają przedstawiciele różnych grup społecznych (mniejszość w stosunku do większości) w tym pielęgniarki, przedsiębiorcy, studenci, konsumenci, przedstawiciele mniejszości niemieckiej itd.

Poza tym odsyłam do twórczości, gdzie specjalnie dla ciebie powinno być pogrubione po pierwsze to, że nie chciałbym żyć w zapaterowskiej Hiszpanii a po drugie pojęcie niektórych praw niekoniecznie oznacza służalcze spełnianie WSZYSTKICH ŻĄDAŃ.
Już pomijam to że mają dokładnie takie same prawa jak każdy obywatel.
Prawa podstawowe - wyrażone w konstytucji oraz wszędzie tam gdzie pojęcie adresata nie jest uszczegółowione tylko dotyczy każdego człowieka i obywatela (różnicowane). Nie przeszkadza to w nabywaniu innych, o czym tylko nieuk może nie wiedzieć.

Jak widzisz po raz kolejny próbujesz dyskutować z osobnikiem inteligentniejszym, co ciebie przerasta.
Mogą zawierać małżeństwa? Mogą. Tyle że nie chcą bo nie są heteroseksualni.
Odniósłbym się do tego też, ale mając świadomość twoich talentów związanych z selektywnym cytowaniem chyba jednak sie powstrzymam, bo już dawno przestało mnie bawić ośmieszanie innych ludzi, a na skutek socjalizacyjny nie mam co liczyć.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2011, 12:42 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”