Co zrobic?

romantyk

Post autor: romantyk » 07 lip 2004, 21:31

Jak dla mnie to Polska moze walczyc o zwyciestwo a nie o remis z Anglikami
Jeżeli Anglicy będą grali w najmocniejszym składzie to módlmy się o remis i nie liczmy na zwycięstwo.

Jeśli chodzi o personalia: Janas powinien zostać zwolniony zanim zaczął pracować jako trener reprezentacji. Prościej: nie pownien wogóle zostać trnerem reprezentacji Polski. Przeciż on hańbi nasz kraj.

Bramkarz to oczywiście Dudek, nieraz udowodnił, że można na niego liczyć, choć zdarzały się wpadki, ale o wiele częściej był podporą naszej reprezentacji. Jeśli chcemy dojść do MŚ 2006 to na środku obrony powinni grać Bąk i Hajto, którzy grają w reprezentacji razem od lat i mają bardzo dobre zgranie. Lewa obrona to chyba Żewłakow, prawa Kłos. Lewa pomoc to oczywiście Krzynówek. Prawa pomoc Kosowski lub Smolarek. Środek pomocy: troszeczkę wysunięty Szymkowiak i cofnięty Mila. Atak to Olisadebe i Niedzielan. Żurawski nie umie się w kadrze odnaleźć a myśle że Oli nie zawiedzie, poza tym jest w wysokiej formie.

Jeśli chodzi o Rasiaka. Ja nie wiem po co wogle Janas na niego stawiał. Przecież on tylko potrafi grać główką, choć też niezawsze mu wychodzi. Zero techniki, zero zwodów, zero strzałów nogą. Zero umiejętności. U niego tylko główka funkcjonuje.

Engel niewątpliwie powinien wrócić. Doprowadził naszą reprezentację do MŚ 2002 i jeszcze było nam mało?Od kilkudziesięciu lat nie graliśmy na MŚ i jeszcze go zwolniliśmy?Przecież teraz to jest najlepszy Polski trener wraz z KAsperczakiem. Niestety PZPN go nie lubi. Jak zwykle wszędzie układy... i tylko to się liczy.

Wróć do „Wracając Do Meritum”