Re: Wybory parlamentarne 2011

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Re: Wybory parlamentarne 2011

Post autor: Chlopaczek » 16 lis 2011, 22:11

Berele Lewartow pisze:Czytelnicy FiM, sa czytelnikami FiM, min. własnie dlatego, ze obecnosc Piotrowskiego na łamach tej gazety im nie przeszkadza. Nie przeszakdzał im udział Piotrowskiego w promocji tego pisma , wiec i same ewentualne pisemne ataki mordercy ksiedza na kosciół na łamach FiM niewiele zmienia.
Mowisz to w imieniu wszystkich czytelnikow FiM z pozycji kogos kto tej gazety jak sie domyslam nie czytuje? Cenne spostrzezenie.
Kamil232 pisze:Trzeba rozrożnić parę kwestii.
1. Uważam za całkowicie skandaliczne, zatrudnianie takiej osoby by wypowiadała się o sprawach Kościelnych, on jest ostatnią osobą która powinna o tym pisac,
Dlaczego ostatnia osoba? Co Ci do tego o czym ktos pisze? Jest demokracja i jezeli ktos nie lamie prawa moze wyrazac swoje zdanie i glosic swoja prawde na dowolny temat. Nie musi sie na tym znac. Bo gdyby byl to wymog wtedy wiekszosc Twoich postow na temacie kosciola czy homoseksualistow musialaby sie skladac wylacznie z kropek i przecinkow zeby mialy jakikolwiek sens.
Kamil232 pisze: aczkolwiek jeśli by to zostało upublicznione i jasno napisane pod tekstami, że autorem jest on to cóż, każdy może mieć swoją gazetkę, a kto ją kupi to już nie moja brocha. Aczkolwiek mam prawo wyrazić swoje zdanie o tych, którzy by nabywali gazetę na której łamach pisuje ktoś taki. I o tym, że on tam pisuje mówi się nie od dziś, był na promocji tego tygodnika, więc nie uważam zadawnych przeze mnie pytań za zbyt daleko idących.
Wyrazaj sobie zdanie prosze bardzo. Przy okazji nie odbieraj takiego prawa nikomu innemu.
Kamil232 pisze:2. Jeśli taka osoba pisuje pod pseudonimem, to już jest MEGA skandal. Ciebie obchodzi tylko to, że Ciebie oszukiwano, że mówili, że to nie on, a to on. Tyle tylko, że nie można zapominać o kontekście Stanowski na weszło też pisał pod pseudonimem, czy się nie podpisywał, ale jednak to jest całkowicie inna sprawa niż jeśli mordreca ksieży dla uwiarygodnienia pod pseudonimem atakuje Kościół. Jak wspomniałem wyżej to tak jak pedofili by pisał pod pseudonimem o dziecach bądź karach dla pedofili. Dla mnie taka gazeta jest w tym momencie całkowicie skompromitowana i uważam należaołby we wszystkich toaletach publicznych w tym kraju zamiast papieru toaletowego wieszać FiM by ludzie tym sobie podcierali tyłek.
Jednym slowem brednie. Obawiam sie ze niejeden pedofill moze wiedziec wiecej o dzieciach niz Ty i to niekoniecznie w materii o ktorej Ty myslisz.
Kamil232 pisze:Przestań wyciągam wnioski na podstawie twoich wpisów, na tyle na ile Cię znam i na podstawie tego co piszesz jeśli się mylę wyprowadzź mnie z błędu. To jest skrót myślowy, który używa choćby i twój kolega z lewej strony MGiggs, wsród 20 tys osób w Marszu NIepodległosci szli tam jacyś faszyści co czcą HItlera, więć cały marsz jest Faszystowski. Moja nadinterpretacja aż taka straszna nie jest, ot po prostu nie widzisz w tym nic zdrożnego, więc napisałem, ze jest to dla Ciebie autorytet. Milcząca zgoda to też zgoda.
Nastepnym razem wsadz sobie te swoje skroty myslowe na temat mojej osoby w rzyc. To dla nich odpowiednie miejsce.
Ja wyrazam zgode zebys wypisywal swoj glupoty. Nawet je czytam. Co nie znaczy ze mi sie to podoba i ze jestes dla mnie w czymkolwiek autorytetem.
Kamil232 pisze:Jasno się określ czy kupowałbyś gazetę gdybyś wiedział, ze na jej łamach pisywał morderca? Czy jeśli sie okaże, że ten morderca jednak tam pracował(nie wiem jakich jeszcze dowodów potrzebujesz) to zaprzestaniesz kupować tej gazety?
Czy nie widzisz w tym nic złego, że morderca ksieży wypowiada się na temat Kościoła i piszę teksty atakujące Kościółw w najpopularniejszej gazecie wsró antyklerykałów?
Nie wiem po co Ci ta wiedza ale niech bedzie odpowiem. Gdybym wiedzial ze pisuje tam Piotrowski nie przeszkodziloby mi to w zakupie. I mialbym czyste sumienie uwierz mi.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”