Re: Borussia Dortmund - Arsenal FC

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Borussia Dortmund - Arsenal FC

Post autor: RóżA » 24 lis 2011, 1:22

Pierwsza połowa w naszym wykonaniu nie powaliła na kolana, ale to głównie ze względu na bardzo mądrze ustawioną Borussię- bardzo dobre krycie, wysoki pressing, natychmiastowe podwajanie naszych graczy gdy tylko zbliżaliśmy się w okolice pola karnego rywala. Mało tego, mieli nawet kilka dobrych okazji do oddania strzału, na szczęście większość prób leciała prosto w ręce Szczęsnego. Druga połowa to już zupełnie inna bajka. Szybko strzelona bramka nieco ostudziła zapędy BVB, do tego było widać, że gracze Mistrza Niemiec czują jeszcze w nogach niedawne spotkanie z Bayernem (gdzie nikt się raczej nie oszczędzał) co skrzętnie wykorzystaliśmy. Robin klasa :] . Mimo że nie błyszczał jakoś specjalnie, wiedział gdzie i kiedy się ustawić. Song :o . Przed laty stałem w pierwszym szeregu ludzi, którzy może nie tyle chcieli jego odejścia co kupienia klasowego DMa, teraz Alex pokazuje pełnię swoich umiejętności a ja pokornie przyznaję rację Wengerowi ;) .

Poza tym coraz bardziej zaczyna irytować mnie Arteta. Hiszpan miał przynajmniej w jakimś stopniu załatać dziurę po Cescu, a tymczasem w kolejnym już meczu ogranicza swoje podania do najbliższego partnera, kiepsko wychodzi mu szybkie wyprowadzenie kontry a do tego notuje stosunkowo dużo strat (co przy jego stylu rozgrywania nie powinno mieć miejsca). Nie mówię że gra źle, ale IMO powinno to wyglądać lepiej.

Wróć do „Puchary Europejskie”