Van Persie 34 bramki w tym roku, bliski rekordu Shearera (36 goli) ciągnie cały Arsenal
David Silva - gdyby nie skuteczność Robina, wygrałby zdecydowanie, znakomity piłkarz, kluczowy dla obecnego lidera, genialne podania + kilka bramek.
Nani - z małymi przestojami, ale jednak dawał radę, jeden z lepszych zawodników w lidze, zdaje się, że najlepszy asystent poprzedniego sezonu, w tym w czołówce.
2. Jedenastka roku Premier League
Bramkarz(3) : Hart, van der Sar, Szczesny. Hart przed Edwinem, bo Holender tylko pół roku grał, choć grał znakomicie. Hart przez cały rok, na bardzo wysokim poziomie, bez większych wpadek. Wojtek za niesamowity przeskok w hierarchii i niejednokrotne ratowanie dupy AFC
Lewy obrońca(3) : Baines, Enrique, A. Cole Baines bardzo pewny w defensywie i groźny w ataku (SFG), JE solidny w Newcastle i wyraźnie lepszy w LFC, bardzo dobry rok i Cole, choć się opuścił, to gra lepiej niż Evra, a nikt inny mi do głowy nie przychodzi.
Prawy obrońca(3) : Sagna, Walker, Richards Sagna, czyli najlepszy obrońca Arsenalu, nie do przejścia, Walker za postepy w ciagu roku, zapowiada się na świetnego defensora i Richards głównie za bardzo ofensywną grę.
Środkowy obrońca(3) : Vidić, Koscielny, Kompany Vidic bo to jednak klasa, Kos bo gra znakomicie, wydaje sie ze nie jest doceniany przez innych, wiec ja go docenię i Kompany - równa wysoka forma
Środkowy obrońca(3) : Terry, Lescott, Skrtel Terry z małymi wpadkami (jak ciagłe ślizganie się po boisku
Def. pomocnik(3) : Parker, Song, Leiva Parker to jeden z lepszych piłkarzy na swojej pozycji w lidze, więc musiał się tu znaleźć. Song miewa dziwne zachowania, ale umiejętności ma spore i Lucas za wyjątkowo dobrą grę, nie spodziewałem się, że aż tak się ogarnie
Środkowy pomocnik(3) : Yaya, Modric, Carrick Cała trojka kluczowa dla swoich ekip, Yaya najwięcej daje z przodu, więc on na pierwszym miejscu
Of. pomocnik(3) David Silva, van der Vaart, Lampard Silva jak wspomniałem, najlepszy oprócz Robina w lidze w tym roku, geniusz. VDV za świetne podania i bramki no i zapomniany Lamps, ale w poprzednim sezonie, w końcówce dawał raę.
Lewo Skrzydłowy/pomocnik(3) : Bale, Mata, A. Young
Prawo Skrzydłowy/pomocnik(3): Nani, Sturridge, Lennon
Napastnik(4): Van Persie, Aguero, Ba, Rooney Robin wiadomo, Kun się znakomicie wprowadził do ligi, z miejsca wywalczył miejsce w pierwszym składzie, Ba głównie za regularność. Nikt się po nim nie spodziewał, że będzie tak groźny, no i Rooney bo jednak ciagnie United do przodu.
3. Najlepszy piłkarz Premier League under 21(3):
Sturridge, Wilshere, Welbeck Jacka dałbym na pierwszym miejscu, ale w obecnym sezonie jeszcze murawy nie powąchał, Sturridge grał świetnie w Boltonie, gdzie strzelał jak na zawołanie. Obecnie w Chelsea ma więcej goli na koncie niż Drogba, Anelka, Torres i Lukaku razem wzięci. Welbeck bo mi Titiego przypomina