Od trzeciego sezonu już zaczynają się schody, jeszcze wtedy stawiał sobie pytanie o przyjaźń, czy może to pogodzić, ale już wtedy sprawy w swoje ręce wzięła Rita i słodkie noski - miłoski. Czwarty sezon, pomimo całej swojej zajebistości, nie był już tym czymś. 0 5 nie wspominam - dno dna.
Dzisiaj skończyłem sezon nr 6. Jestem i zadowolony, i rozczarowany.
Zadowolony, bo IMO nie było tak źle, jak się obawiałem. Dwaj główni przeciwnicy - profesorek i asystent, byli spoko, ich morderstwa to mistrzostwo świata, lubię takie klimaty od czasu "Siedem". Serial do pewnego momentu był bardzo dobry - dopóki nie umarł Brat Sam. Dexter miał dylemat, zadawał sobie pytania, nie był do końca pewien, o co w tym wszystko chodzi. Odcinek po tym jak umarł, był bardzo słaby. Pojechał sobie na wczasy, zajebał jakiegoś typa na farmie, postrzelał (WTF?), podupczył (WTF 2??). Fatalnie. Pomysł z ukazaniem Rudy'ego jako ciemnej strony jego natury fajny, ale zupełnie nie wykorzystany. Cała seria dotyczyła obecności Boga - jest czy nie ma, z czasem ten problem został baaardzo spłycony kosztem zwrotów akcji i krwi.
Rozczarowany jestem, bo jednak schemat z piątego sezonu robienia z widzów debili nadal działa. Dexowi wszystko się udaje, zabija Nicka na plaży, nikt się tym nie interesuje, dzwoni ze swojej komórki ze sprawdzoną (!) wiadomością o Travisie, nikt tego nie sprawdza. W policji pracują bezmózgi, którzy nie wiedzą o możliwości sprawdzenia IP. Ciężko ogląda się kolejne niedociągnięcia, kolejną błyskotliwość Dextera i kolejne błądzenie po omacku policji.
Było kilka plusów: asystentka Masouki (szkoda, że tak szybko ją wyrzucili
No i końcówka. Tutaj muszę ocenić wątek miłości Debry do Dextera ---->
A samo przyłapanie powinno mieć miejsce w 5 sezonie, oczywiście zaskoczyło, ale jednak "to już było" więc nie miało takiego "pierdolnięcia".
Tyle na razie.
P.S. "Oh God" w ostatniej scenie mega dobre
P.S.2 Rozumiem, że zaniechano pomysłu emisji jednego odcinka w styczniu o jakże pięknie teraz brzmiącym tytule "Electric Chair"?
Co od możliwości, jakie pojawiają się w 7 sezonie to Debra nie wyda Dexa. Ciekawe co tym typkiem od gier komputerowych. Nie polubiłem go, ale pewnie będzie nowym killerem.