Re: Liga argentyńska

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Re: Liga argentyńska

Post autor: Gall » 11 sty 2012, 12:14

Jednak w Ajaxie dlugo miejsca nie zagrzal, a zawsze jak pojawial sie jakis napastnik "w miare" to siadal na lawie, o ile dobrze pamietam to chyba mial jedna runde gdzie gral jako pierwszy napastnik i wtedy sobie ten swoj dorobek bramkowy zrobil, a ze liga holenderska charakteryzuje sie duza iloscia goli i slaba gra w defensywie to i na papierze nie wyglada to tak tragicznie :) Jakos zaden trener Ajaxu nigdy do konca na Argentynczyka nie postawil. Juz mam (zrodla statystyczne- transfermarkt.de/wikipedia) sezon 2008/2009 18 spotkan w Eredivisie i 9 goli (3 gole z Den Haag 14 miejsce w lidze, 58 goli straconych 3 najgorszy wynik w lidze, 2 gole z Willem II Tilburg 12 miejsce w lidze, także 58 goli straconych egzekwo 3 najgorszy wynik w lidze,3 gole z De Graafschaap przedostatnie meijsce w lidze, 58 goli straconych ezekwo 3 najgorszy wynik w lidze, 1 gol NAC Breda 8 miejsce w lidze, 54 gole stracone, 4 spotkania w Pucharze UEFA 0goli) - także nastrzelal bramek slabym zespolom, ze slabym blokiem obronnym, nigdy nie strzelil jakiegos istotnego gola w lidze czy w pucharach, sezon 2009/2010 6 spotkań i 4 gole, znowu 3 gole NAC Breda wbił i jedno trafienie na Heraklesie Almelo ( o dziwo w tym sezonie druzyny prezentujace sie calkiem przywoicie), 2010/ 2011 to 6 spotkan i 0 goli w Eredivisie. Oczywiscie wyrazilm sie troche niedokladnie, chodzilo mi o powrot do Ameryki Łacinskiej , gral przeciez tez w Meksyku, gdzie radzil sobie znosnie: statystyki z meksykanskiej Pachuci: 2009/2010 21 spotkań i 6 goli, oraz w sezonie 2010/2011 28 spotkań i 10 goli. A w tym sezonie 8 meczy i 2 gole, fakt wczesniej zerknalem tylko na wikpedia a tam jest wpisane chyba 13 meczy i 5 goli, w takim razie przepraszam za pomylke :p

edit: Sprawdziłem sobie jeszcze statystyki skrzydłowych Ajaxu w tym sezonie - Sulejmani 22 mecze 12 goli i 3 asysty, Boeriggter 19 meczy 7 goli i 4 asysty, takze od srodkowego napastnika w Ajaxie sa bardzo duze wymagania, majac w pamieci Ibrahimovicia, czy nawet skrzydlowego/napastnika Suareza

Wróć do „Piłka nożna na świecie”