Re: 'Zostawcie chamów w spokoju' - kulturalne podsumowanie r

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Re: 'Zostawcie chamów w spokoju' - kulturalne podsumowanie r

Post autor: Rezus » 11 sty 2012, 16:04

Muzyka:
Napoczątek wielka trójka muzyki hardcore:
Madball - Empire nagrali płytę jakiej można się było spodziewać i chwała im za to, krótkie typowo hardcore'owe kawałki pomieszane z w miarę dłuższymi (ok 2 min. :wink: ), całość to 34 min. niezłej jazdy :!: teledysk z płyty a także jeden z moich ulubionych kawałków z płyty razem z tym krótkim (jak to się mówi - KOZAK kawałek) :)
Agnostić Front - My life my way prekursorzy gatunku wrócili w 2011 z płytą, dobrą trzeba zaznaczyć. 2 teledyski do płyty :)
Sick Of It All - Non-stop klasycy gatunku na swoje 25-lecie wydali album ze swoimi kawałkami w nowych aranżacjach. tu ich starszy teledysk.
Danzig - Deth red sabaoth Glenn Danzig powrócił z nową płytą i jak zwykle jest to udany powrót.
Amorphis - The Beginning of Times jeden z moich ulubionych zespołów, grają bardzo melodyjny metal jeśli można to tak określić. Co prawda poprzednia płyta podobała mi się bardziej ale i tak nie jest źle.
Chrome Division - 3rd Round Knockout wikingowie z Norwegii proponują muzykę szybka ale bardzo melodyjną. Do auta świetna muza i
Jasta - Jasta solowy album wokalisty Hatebreed, gdzie Jamey Jasta pokazuje, że śpiewać potrafi nie tylko drąc mordę. :)
Korpiklaani - Ukon Wacka nie jest to zespół, którego da się słuchać często (przynajmniej ja tak mam) ale od czasu do czasu fajnie jest posłuchać muzyki finów. Często śpiewają o piciu ale w swoim języku. :wink: :D
My Riot - Sweet_noise nie mogę się pozbyć wrażenie, że Glaca niepotrzebnie nagrał to pod szyldem My Riot. Wiadomo, że Sweet Noise to on a tego Dj-a co to niby z nim jest ten projekt mógł po prostu włączyć do składu.
Na koniec debiut roku, czyli: Djerv - Djerv 3-osobowy zespół z charyzmatyczną wokalistką, pomieszanie wielu stylów, ogólnie super :!:

Rozczarowania roku to zdecydowanie beznadziejna płyta Red Hot Chilli Peppers i discowa płyta Alice'a Coopera.

Filmy:
W ostatnim miesiącu trochę zaległości nadrobiłem bo głównie preferuję seriale ale kilka filmów się zobaczyło.
Unknown Fajne kino akcji z Liamem Neesonem, gdzie główny bohater traci pamięć a akcja leci prawie jak w Bournie. :wink:
Adjustment Bureau romantyczne kino akcji, jeśli można tak określić ten film. Bardzo fajnie ogląda się ten film z Mattem Damonem.
X-Men First Class po słabej 3 cześć X-menów kolejna już na bardzo wysokim poziomie jak na taką produkcję.
Horrible Bosses chyba najlepsza komedia w tym roku,albo o czymś zapomniałem. :wink:
The Debt na pierwszy rzut oka można się spodziewać po tym filmie kina akcji ale byłoby to jak nabjardziej mylne, dobrze zagrane przez aktorów kino. :)
Drive film roku, komentarz zbędny.

Wielu filmów jeszcze nie oglądałem albo dopiero co weszły do kin przez co na pewno by zostały wymienione, jak np. Sherlock Holmes 2 czy Moneyball ale już mi się nie chce czekać z postem.

Seriale:
Game of thrones na pewno najlepszy serial ubiegłego roku, co do tego nie ma wątpliwości.
Homeland pomysł na serial dobry, ale później potencjał skopany i dla mnie lekkie rozczarowanie, ale pooglądać można.
Reszta to seriale, które już nie debiutowały w 2011 roku więc ich nie wymieniam.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”