Re: Borussia Monchengladbach (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Borussia Monchengladbach (zbiorczy)

Post autor: Sergek » 29 sty 2012, 19:31

Odkopię w sumie temat, od jakiegoś czasu oglądam Borussię, więc można od czasu do czasu coś napisać.

Brawo, brawo, brawo! :brawo:

Świetne jest Gladbach w tym sezonie, kolejne zwycięstwo w tym sezonie po ostatnim triumfie z Bayernem przychodzi kolejne 3-0, tym razem ze Stuttgartem. Borussia traci już do pierwszych trzech drużyn (Bayern, Dortmund, Schalke - 40 pkt) tylko jeden punkt.

Na prawdę świetnie się ich ogląda, nie jest to może drużyna, która wychodzi na boisko w celu kontrolowania całego meczu, bardziej skupia się na wciąganiu drużyny przeciwnej na własną połowy i zadawaniu śmiertelnych ciosów zza pomocą kontrataków. Świetną robotę odwala w klubie Favre.

Strach myśleć co będzie po sezonie, Reus na pewno odejdzie do Borussi, Neustadter do Schalke, a nie wiadomo co z kolejnymi perełkami Die Fohlen - Herrmannem i ter Stegenem. Oglądanie duetu Marco Reus + Patrick Herrmann jest na prawdę czymś miłym dla oka. Ogółem w Borussi świetne jest to, że ofensywni zawodnicy tak na prawdę nie są przywiązani do żadnej pozycji - a to Reus jako napastnik, a to jako lewy skrzydłowy, a to Herrmann grający za wysuniętym Hanke. I tak w kółko. Tak samo możesz zobaczyć Patricka walczącego na lewej stronie obrony.

Tak patrząc w tym sezonie na grę tej drużyny, to trudno mi uwierzyć, że rok temu walczyli w barażach o utrzymanie. Mam WIELKĄ nadzieję, że podczas okienka transferowego po sezonie ta drużyna nie przepadnie.

Wróć do „Niemcy”