Re: Za tych co odeszli [']

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Re: Za tych co odeszli [']

Post autor: Chlopaczek » 03 lut 2012, 2:38

Boromir pisze: Poparła rezolucję? Poparła. Rezolucja podpisana został już po ogłoszeniu wyroków więc naiwne jest myślenie, że Związek Literatów Polskich ich nie znał. Nic mi do tego, jakimi pobudkami się kierowała podpisując to, nigdzie o tym nie pisałem.
Podsuwaja Ci pod nos dokument potepiajacy szpiegow zdrajcow Polski. Podpisujesz czy sie wylamujesz mowiac ze Ty nie wierzysz wyrokom sadow i w ogole masz za malo danych zeby to zweryfikowac? Nie wyrazilbys "bezwglednego potepienia dla zdrajcow ojczyzny" gdy cala reszta to czyni?
Boromir pisze:Jak mi dziewczyna powie, że jakiś koleś ją po dupie pomacał i ja mu za to podziękuję odpowiednio np wybijając zęba, to w moim mniemaniu postępuję słusznie, nikt nie będzie mojej kobiety znieważał. Ale jak się później dowiem, że laska kłamała i nic takiego nie miało miejsca, a typa nadal będę spotykał bez tego zęba, to chyba naturalne jest, że powinienem go przeprosić. Prawda, czy nie?
Nie przmawia do mnie ta analogia. Powiedz mi jaka krzywde (o to sie rozchodzi) Szymborska wyrzadzila skazanym podpisujac ten dokument? Przeciez to nie mialo absolutnie zadnego wplywu na to co sie z nimi stanie. Po latach widac ze wyrzadzila krzywde wylacznie sobie.

Wróć do „Wracając Do Meritum”