m.in stworzyli soundtrack do filmu Sherlock Holmes, również stworzyli muzykę do tematu muzycznego finału Super Bowl w USA - ogólnie, świetna sprawa - Nie wiem jednak czy oni nadal tworzą, ponieważ jakiś czas temu zginęło w wypadku dwóch kompozytorów tej grupy, ponoć po tym fakcie zakończyli działalność - warto się zapoznać, bo to co tworzyli było doprawdy świetnie, poniżej zamieszczam ich kilka kawałków :
Vishnu -
Arise -
Nara -
no i na koniec wspomniany soundtrack z filmu Sherlock Holmes - Unstoppable -
W sumie E.S Posthumus jest jedną z wielu grup jaką się zachwycam, jest tego od zatrzęsienia, żeby wspomnieć o Future World Music, X-Ray Dog, Two Steps From Hell, Immediate Music...
Ostatnio słucham Thomasa Begersena a konkretnie jego albumu o nazwie "The Human Experience"

Próbkę tego świetnego i bardzo nastrojowego albumu możecie znaleźć tutaj - utwór Emergence -
Ale żeby nie było, że polecam jedynie jeden album tego kompozytora, o nie... Wszystko co tworzy ten facet jest świetne i z czystym sumieniem mogę polecić, aby nie było wątpliwości - Homecoming z albumu "Ilussion" -
Kolejnym jakiego chętnie polecę będzie Mark Petrie - on chyba ostatnio tworzył m.in do "Zielonej Latarnii" (chyba ??) - dla zachęty, utwór Embolden -
Mogę z resztą wymieniać i wymieniać... Big Score Music, Epic Score, Jonathan Beaudette, Audiomachine...
Oczywiście bardziej znani kompozytorzy także, lubię wertować i szukać, bo przy takiej muzyce świetnie się cżłowiek relaksuje, czasem rozładowuje emocje - ogólnie jest emocjonalna...
Pewnie jeszcze nie raz się w temacie udzielę z linkami.
Jednak nawiązując tak całkiem do filmów, to ostatnio wrażenie zrobiła na mnie muzyka z filmu "Raging Phoenix" - jest to tajlandzkie kino walki, ale muzyka bardzo dobrze dobrana... Niestety, cholernie ciężko znaleźć na necie ale polecam motywy muzyczne z momentu treningu oraz finałowej walki - świetna sprawa, aż dreszcze przechodzą i adrenalina rośnie.