Re: Premier League 2011/2012

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Premier League 2011/2012

Post autor: Kamil232 » 20 maja 2012, 23:08

A czy ja powiedziałem,że każdy tak robił?Cały czas staram się Ci przekazać,że United był znacznie bogatszym klubem od City przed erą Mansoura a Twoje gadanie,że byliśmy na tym samym poziomie finansowym jest delikatnie mówiąc nie na miejscu
Ło matko. Czy ja gdzies napisałem, że w 2006 czy 2007 roku byliśmy na podobnym poziomie? Ja pisałem, że 20-25 lat temu nie byliśmy wcale w lepszym położeniu do nikogo innego. Od parudziesięciu lat nie zdobyliśmy Mistrzostwa. Jak Fergie przyszedł to się nawet przed spadkiem broniliśmy. Było średniactwo. I to dzięki jego działaniu i umiejetnościom weśzlimy na szczyt. I od sukcesu do sukcesu budowaliśmy pozycje. Opierając się na szkoleniu młodzieży przede wszystkim. A nie, że przyszedł hojny wujek i dał na wszystko kasę.
My swoją pozycje budowaliśmy przez kilkanaście lat ciężkiej pracy jak parę innych klubów w Anglii i nie tylko, a nie że przyszedł ktoś i dał nam wszystko na tacy.

Ale piszę już o tym chyba po raz 15-ty. A tutaj słyszę tekst, że ja niby twierdziłem, że przed przyjściem Mansoura byliśmy na podobnym poziomie :boruta:
Ryba ma rację co do tego, że ileśtam lat temu oba kluby nie startowały z tych samych pozycji. United miało za sobą wspaniałą historię, która City pochwalić się raczej nie może. Tego typu czynnik zawsze stawia klub wyżej od tego mniejszego. Dziwne tylko że to kibic City wydaje taką opinię, a kibic United zdaje się o tym zapominać :badziewie:
Nottingham Forest czy parę innych klubów gorszej historii nie miało. City miało 3 mistrzostwa, United 7 jak ich Fergie przejmował. To taka kolosalna różnica?
Gdyby z Fergiem nie wypaliło, albo by źle wybrano różnie mogło być. Może teraz byśmy jak Forest czy sheffield wednesday kręcili po niższych ligach? Kto to wie. Przykłady choćby Leeds pokazuje również, że nawet robiąć sukcesy potem popełniając błędy można zlecieć bardzo nisko. Więc gadanie w stylu, że tak czy siak gdyby nie Ferguson i inni ludzie zarządzający tym klubem przez 25 lat teraz byśmy byli w topie światowym, jest niedorzeczne. Bo nikt tutaj na tacy nikomu nie dał jak w przypadku City, to oni dzięki swojej harówce i dobrej pracy wprowadzili ten klub na top.

Wróć do „Wracając Do Meritum”