Re: EURO 2012: WIELKI FINAL - Wlochy vs Hiszpania

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: EURO 2012: WIELKI FINAL - Wlochy vs Hiszpania

Post autor: F-Lamp » 29 cze 2012, 0:23

Bardzo ciekawy (może dlatego, że - mimo wszystko - niespodziewany?) finał nam się zapowiada. Oczywiście to brzmi trochę jak banał bo przecież gdyby awansowali Niemcy to wiele osób napisałoby to samo, ale ja jestem zadowolony bo dostaniemy coś innego niż 'ostatnio'.

Włosi mogą się podobać a nawet zachwycać. Grają bardzo dobrze i swoimi dotychczasowymi występami w moim mniemaniu już zasłużyli na złoto, ale Hiszpanie będą raczej trudniejszym rywalem niż Niemcy (przynajmniej w takiej wersji Niemiec jaką widzieliśmy wczorajszego wieczora) a ich zgubiona (zdecydowanie za sprawą trenera moim zdaniem) efektowność nie ma tutaj znaczenia. Przypuszczalnie znowu wyjdą bez napastnika z nastawieniem na ostrożną grę i niedopuszczanie do okazji bramkowych a to wychodzi im bardzo dobrze bo choć Iker musiał się kilka razy podczas imprezy wykazać (nie liczę karnych) to mimo wszytko trzeba przyznać, że taki sposób gry gwarantuje bramkarzowi La Roja względny spokój. Niemcy strasznie się dzisiaj pogubili w tyłach na co nie liczyłbym w przypadku Hiszpanów, ale z drugiej strony trudno mi sobie wyobrazić jak podopieczni Sfinksa strzelają bramki. Świat wali się na naszych oczach :)

Może na początek wystarczy. Niech to będzie dialog a nie monolog :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”