Re: Wasze pilkarskie sympatie i antypatie

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Re: Wasze pilkarskie sympatie i antypatie

Post autor: Hyypia » 08 lip 2012, 16:41

Aktualnie grający:
John Arne Riise - rudzielec to był ktoś, w pamięć zapadły mi jego świetne stałe fragmenty gry i akcje lewą flanką,a do tego dochodzi fakt, że Skandynawów darzę ogromną sympatią.Szkoda, że nie strzelił karnego w finale z Milanem, a także samobója z Chelsea
Michael Owen - kolejny z Liverpoolu, pierwszą piłkarską koszulkę miałem właśnie z jego nazwiskiem, lecz pamiętam go głównie z gry w Newcastle.Trochę stracił w moich oczach przechodząc do MU, ale i tak go uwielbiam.
Milan Baros - Zrobił furorę podczas Euro 2004, a były to chyba pierwsze mecze piłki nożnej jakie oglądałem.Szkoda, że obecnie tak obniżył loty i trudno przewidywać, żeby się poprawił.
Craig Bellamy - Mimo konfliktu z moim innym ulubieńcem, lubiłem go tak samo mocno.Niestety feralny incydent zmusił Walijczyka do odejścia z Anfield.Mam nadzieję, że teraz osiągnie z klubem coś więcej.
Luka Modric - Siła napędowa Spurs, z którymi wyszedł na prostą.Niesamowity piłkarz.Powodzenia w nowym klubie!
Vagner Love - Włosy i umiejętności tworzą piorunujące wrażenie.
Deco - W czasach Ronaldinhomanii ja zwracałem większą uwagę na znakomitego Portugalczyka.Bramki i prostopadłe podania w jego wykonaniu to majstersztyk
Oleguer Presas - Zawsze ten najgorszy,najsłabszy, porażki Barcelony były jego winą, a mimo to wzbudzał moją sympatię.
Shunsuke Nakamura - Obejrzyjcie sobie rzuty wolne tego zawodnika z czasów Celticu, a wszytsko będzie jasne.
Mateusz Prus - Chłopak z mojego osiedla, wypromował się na zachód.Choć może grając w polu nie jest jakiś wybitny, to mam nadzieję, że przyszłość jako golkiper ma świetlaną.
Z historii futbolu:
Sami Hyypia - Zacznę od tego, że od dziecka interesuję się motoryzacją, a co za tym idzie jako dzieciak oglądałem wyścigi Formuły 1(robię to po dzień dzisiejszy.Wśród całej stawki wyróżniał się Kimi Raikkonen, zarówno jazdą jak i stylem bycia.Stałem się jego fanem, a zarazem zacząłem kibicować finom.Dowiedziałem się, że w Liverpoolu gra fin.Zważając na to, że na podwórku od zawsze lubię koncentrować się na obronie, Hyypia przypadł mi do gustu.Zacząłem w miarę możliwości oglądać jego występy, a w nich imponował mi walecznością.Gdy wszyscy moi kumple grali w koszulkach Ronaldinho,Zidane'a czy Beckhama jakże musieli byc zdziwieni gdy podjarany przychodziłem z trudno zdobytą czerwoną koszulką z napisem Carlsberg z przodu i wielką czwórką z tyłu.Pamiętam jak przez mgłę finał Ligi Mistrzów z 2005, którym ekscytowałem się od początku dnia.Po pierwszej połowie ojciec mówił mi, abym wyłączył mecz, że już wszystko przesadzone.Jakie było jego zdziwienie gdy o później dla 8latka porze cieszyłem się jak głupi nie z sukcesu Dudka,a Hyypi właśnie.Tamtego lata do mojej ulubionej drużyny przyszedł inny fin - Teemu Tainio, lecz moje serce należało do stopera z The Reds.4 lata później w meczu z...Tottenhamem Hyypia zagrał pożegnalny mecz z Liverpoolem.Pamiętam jak 10 minut przed końcem Steven Gerrard przekazał Samiemu opaskę kapitańską przy wrzawie kibiców na Anfield.Hyypia mógł nawet zdobyć gola po dośrodkowaniu z rzutu róznego.To był chyba jedyny moment w którym nie cieszyłem się z przestrzelenia przez rywala Spurs.mecz skończył się wynikiem 2:1.Niedługo mija pierwsza rocznica zakończenia kariery zawodniczej przez wielkiego Fina, więc to dobry czas na przypomnienie sobie straych dobrych czasów.
Ole Gunnar Solskjaer - Słabość do Norwegów + wspaniała gra w United.Niestety nie mogłem być świadkiem finału w Barcelonie, ale wyobrażam sobie uczucia fanów.
Ledley King - Gdyby tylko nie był tak szklany, mógł osiągnąć z naszą drużyną jeszcze więcej.Szkoda, że kończy karierę, może w przyszłości zostanie trenerem?
Ruud van Nistelrooy - Van Gol od kiedy pamiętam zawsze strzelał ważne bramki, lecz moim zdaniem był jakby niedoceniany, choć kompletnie nie wiem skąd to wrażenie.
Marek Jankulovski - Czech nie był wybitnym piłkarzem.Ba, nie wiem nawet skąd wzięła się moja sympatia do niego.Ale jest i już ;)

Trenerzy:
Harry Redknapp
sir Alex Ferguson
Przemysław Cecherz
Waldemar Fornalik
Sami Hyypia

Znienawidzeni(opisów nie będzie, kultura mi na to nie pozwala):
Pepe
CR
Messi
Busquets
Ibra
A. Cole
Terry
Gattuso
Campbell
Juande Ramos
Ostatnio zmieniony 08 lip 2012, 18:47 przez Hyypia, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Gry Forumowe”