Ostatnio mało co śledze inne dyscypliny ale Włoszczowska to pewniak do medalu w LondynieZŁOTO
Leszek Blanik (gimnastyka, skok) - zakończył karierę
Tomasz Majewski (lekkoatletyka, pchnięcie kulą) - startuje w Londynie
Konrad Wasielewski, Marek Kolbowicz, Michał Jeliński i Adam Korol (wioślarstwo, czwórka podwójna) - startują w Londynie
SREBRO
Maja Włoszczowska (kolarstwo górskie) - startuje w Londynie
Piotr Małachowski (lekkoatletyka, rzut dyskiem) - startuje w Londynie
Szymon Kołecki (podnoszenie ciężarów 94 kg) - nie startuje w Londynie
Beata Mikołajczyk, Aneta Konieczna (kajakarstwo, K-2 500 m) - startują w Londynie; Mikołajczyk w K-2 500 m (z Karoliną Nają) i K-4 500 m; Konieczna w K-1 500 m i K-4 500 m
Łukasz Pawłowski, Bartłomiej Pawełczak, Miłosz Bernatajtys, Paweł Rańda (wioślarstwo, czwórka bez sternika wagi lekkiej) - startują w Londynie (Pawełczaka zastąpił Łukasz Siemion)
Radosław Zawrotniak, Tomasz Motyka, Adam Wiercioch, Robert Andrzejuk (szermierka, szpada drużynowo) - nie startują w Londynie w drużynie; Zawrotniak - indywidualnie, Wiercioch - zakończył karierę
BRĄZ
Agnieszka Wieszczek-Kordus (zapasy 72 kg) - nie startuje w Londynie
Niewiem jak z lekkiej ale można liczyć też na medal w biegu na 800 m panów Kszczot lub Lewandowski oraz tyczka mężczyzn Wojciechowski oraz rzut młotem pań Włodarczyk - ostatnio pojawiła się druga Polka z dobrym wynikiem ale nie wiem czy wystartuje na IO - nawet nie wiem jak ma na nazwisko
Ziółkowski,Majewski,Małachowski to są zawodnicy którzy mogą ale nie muszą(spalą się psychicznie choć są na tyle doświadczeni że mimo wszystko to robią w ważnych zawodach
W pływaniu o ile wiem to mamy kryzys - może Czerniak ma szansę a tak dno i wodorosty w basenie
Także na szybko oceniając w miarę pewnych 7 medali co jakimś dobrym wynikiem nie jest
E: http://londyn2012.przegladsportowy.pl/I ... ,1014.html
Ile?216 sportowców w 22 dyscyplinach powołanych zostało do reprezentacji Polski na igrzyska w Londynie. Skład ogłoszony w sobotę przez Polski Komitet Olimpijski nie jest jeszcze ostateczny.