Re: Paris Saint Germain (zbiorczy)

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Paris Saint Germain (zbiorczy)

Post autor: weasel » 23 wrz 2012, 13:16

Wczoraj po raz pierwszy w tym sezonie obejrzałem w całości mecz PSG czyli spotkanie z Bastią wygrane 4:0 na Korsyce. Jakieś tam skróty czy większe fragmenty już widziałem ale jednak obejrzenie meczu w całości daje zupełnie inny obraz.
Ogólnie gra PSG nie powala na kolana, grają bez jakiegoś dominującego pomysłu (chyba, że zagranie piłki do Zlatana i czekanie na jakieś jego genialne zagranie nazwiemy pomysłem :mrgreen: ) za to bardziej koncentrując się na zagraniach indywidualnych bądź dwójkowych. Czasem to wygląda tak jakby sami pomiędzy sobą coś udowadniali, kto jest lepszy, kto zdobędzie piękniejszą bramkę itd. Oczywiście potencjał tej ekipy jest ogromny bo nawet grając w ten sposób powinni miażdżyć kolejnych rywali ale jednak żeby dołączyć do europejskiej czołówki będzie im trzeba czegoś więcej. Wczoraj łatwo wygrali, a na boisku nie było nawet przez chwile Pastore czy Lavezziego, zimą dołączy jeszcze Lucas Moura :shock: Będzie miał niezlą zagadkę do rozwiązania Carlo Ancelotti żeby to wszystko poukładać na boisku i przede wszystkim poza nim żeby wszyscy byli zadowoleni bo napewno wszyscy nie będą :mrgreen:
Osobny akapit należy się Zlatanowi. Zdaje sobie sprawę z klasy rywala z jakim grali ale to co pokazał wczoraj to absolutny geniusz piłkarski. Już nawet nie chodzi o te 2 jego bramki ale ogólnie o jego grę, łatwość z jaką porusza się z piłka po boisku, łatwość w wykańczaniu sytuacji, niesamowity przegląd pola i umiejętność dostrzeżenia kolegi z zespołu na lepszej pozycji, siłę fizyczną którą dominuje wręcz budzi lęk w rywalach i to wszystko oczywiście jak to Zlatan łączy z niespotykaną na tym poziomie efektownością ocierającą się w niektórych momentach nawet o brawure :mrgreen:
Niesamowity zawodnik warto obejrzeć mecz PSG choćby tylko dla jego popisów...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”