Re: Liga macedońska

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Re: Liga macedońska

Post autor: Cement » 22 paź 2012, 20:58

Wiem, że będzie to dla Was abstrakcja, ale czuję potrzebę opisania telenoweli pt. Cementarnica 55 w sezonie 2012/2013.

Odcinek 1
Zaczęło się od tego, że mieliśmy połączyć się z beniaminkiem Sopiste i wrócić do naszej starej nazwy (historycznej, sprzed 1997 r.) FCU 55 Skopje. Powstało już nawet nowe śliczne logo, ale... licencja zostałą sprzedana nowopowstałej drużynie Goblen z Kumanova, która do końca roku będzie z musu grać pod nazwą FCU 55, w styczniu zmienią ją na Goblen.

Odcinek 2
Co zatem z Cementarnicą? Piłkarze z drużyn juniorskich napisali mi, że Cementarnica łączy się z Dracevem (silny trzecioligowiec) i będzie grać na ich licencji i pod nazwą Dracevo, i również w styczniu zmieni nazwę na Cementarnica 55. Wszystkie zespoły juniorskie (to jedyna pewna rzecz w całej sprawie) grają nadal pod nazwą Cementarnica 55 w Super Ligach juniorskich swoich kategorii wiekowych.

Odcinek 3
Dopiero w październiku rozpoczęły się rozgrywki 4. ligi grupy Kisela Voda (dzielnica Skopje w której gra Cementarnica). Co widzę - do rozgrywek zgłoszona została... Cementarnica 55 :O Drużyna radzi sobie znakomicie, w pierwszych dwóch meczach rozgromili rywali 9:0 i 4:0. No i w tej sytuacji nie wiem co z tą fuzją z Dracevem, która z drużyn jest oficjalną seniorską drużyną Cementarnicy 55 - Dracevo w 3. lidze czy nowa Cementarnica 55 w 4. :roll:

Dobrze, że mamy chociaż juniorskie ekipy - spisują się w tym sezonie słabo, ale U21 pokonała Renovę 3:2, natomiast U16 rozbili Horizont Turnovo 6:0.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”