Re: El. 33: Dramaty (X)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: El. 33: Dramaty (X)

Post autor: Morrow » 02 lis 2012, 12:51

Obrazek do Siedmiu Samurajów nie wyświetla się :)

Bardzo ciekawa grupa choć poza Samurajami nic raczej nie dostanie moich głosów w następnej rundzie.

Siedmiu Samurajów zdecydowanie, bardzo lubię ten film mistrza Kurosawy. Minęły 58 lata od premiery a nadal oglądam go z przyjemnością.

Filadelfia. Hanks wówczas jeszcze na topie tuż przed Forrestem, Zieloną Milą i Cast Away, praktycznie czego nie dotykał zamieniało się w złoto. Do tego świetny jak zwykle Denzel i magiczny soundtrack ze Streets of Philadelphia Springsteena.

Prosta historia. Nie jestem wielkim fanem Lyncha, historia faktycznie prosta (choć tytuł to gra słów The Straight story, główny bohater ma na nazwisko Straight, dlatego byłem za podawaniem oryginalnych tytułów w nawiasie) ale przy tym bardzo ładna i fajnie podana.

Motyl i skafander. Tu nie chce mi się rozwodzić :)

Bardzo blisko było Stowarzyszenie ale liczę, że one swoje głosy też dostaną. Siedem dusz to dobry film ale chyba miałem wobec niego zbyt duże oczekiwania po bardzo pochlebnych opiniach znajomych. Film dla mnie dobry oczywiście ale chyba jednak za dużo w nim było patosu jak dla mnie dlatego oceniam go ciut niżej. Czarny łabędź także jest ciekawą pozycją i przyjemnie się go oglądało.

Wróć do „Wracając Do Meritum”