Jestem ciekawy jak sobie poradzą Nietykalni w plebiscycie po dyskusji na temat ich popularności w temacie filmowym. Swoją drogą zabójcza grupa, kilka filmów spokojnie dostałoby moje głosy na innych stronach a tu nie zmieściłyby się do 5.
Zielona Mila - złoty okres Hanksa i świetna rola Michaela Clarke'a Duncana. Swoją drogą odszedł kilka miesięcy temu a dziś w Zaduszki leci głos na film z którego jest najbardziej znany. Dobry, ciekawy i mądry film.
Zapach kobiety - kto wie czy nie najlepsza rola Pacino, nie mógł wtedy skończyć bez Oscara. Może i będą pojawiały się głosy, że za nudny za bardzo patetyczny ale jak dla mnie jeden z faworytów tej strony.
K-Pax z kolei ze świetną rolą Kevina, interesującym zakończeniem to film IMO nieco niedoceniany a naprawdę godny uwagi i miejsca w tym plebiscycie. Bardzo dobrze się go ogląda i zostaje w głowie następnego dnia.
Buntownik z wyboru. Już wtedy Affleck nieźle rokował jako reżyser i scenarzysta, scenariusz do spółki jego i Damona. Dobrze napisane, dobrze zagrane, przyjemnie się oglądało.
Trainspotting blisko ale jednak powyższe cenię wyżej.
Wszystko za życie wywołało we mnie mieszane uczucia i mieliśmy ostre dyskusje z kumplami na temat filmu Penna. Z jednej strony film inny, z ciekawym przesłaniem, podany w interesujący sposób z genialnym (!!!) soundtrackiem Eddiego Veddera z Pearl Jam a z drugiej trochę drażniło mnie egoistyczne podejście głównego bohatera, który niby miał dobry pomysł żeby odciąć się od całego bajzlu w imię spotkania się z naturą ale dla, powiedzmy, swojej fanaberii zostawił wszystko włącznie ze swoimi bliskimi. W każdym razie warto obejrzeć żeby mieć opinię, film w pewnych kręgach kultowy, dla mnie dobry ale nie uznaję go za wybitny.
Choć goni nas czas także pozostawił po sobie miłe wspomnienia. Dobry film z ładnym przesłaniem. Mimo wszystko czegoś mi tam zabrakło żebym mógł go zaliczyć do wybitnych.
O Nietykalnych już pisałem dużo w temacie filmowym. Może nawet miałby szansę na mój głos ale na pewno nie na tej stronie.