Formula 1

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: snake » 28 maja 2005, 14:52

futbolowa pisze:Jak to można?
To ja źle rozumiem te nowe zasady, bo już sama nie wiem ;) Na TV4 cały czas przecież o tym mówią i ubolewają, że nie zmienia się opon...
Chociaż może ja przez tą pogodę zawieszona jestem ;) ;)
Opony mozna zmieniac w czasie wyscigu ile razy sie chce, ale wiadomo ze im mniej sie staje w boxie i zmienia opony tym lepiej, bo przeciez traci sie duzo czasu. Nie da sie skonczyc wyscigu na tych samych oponach co sie zaczyna bo poprostu nie wytrzymaja tyle. Co do nowych zasad: Chodzi o to ze np. Nick Heidfeld, dzisiejszy zwyciezca Pole posicion bedzie musial jutro startowac z tymi samymi oponami co jechal dzisiaj. Nie moze ich zmienic, ale w czasie jutrzejszego wysciugu bedzie mugl. Jak wiadomo sa opony specjalnie dostosowane na mokra i sucha nawierzchnie. Kierowcy musza sie zastanowic jakie chca wybrac do karzdego wysciugu. Jesli np. dzisiaj by padalo to Nick Heidfeld jechal by w oponach specjalnych na mokro nawierzchnie, i nie muglby ich juz zmienic nawet gdyby jutro nie padalo. Nie muglby juz ich zmienic w calym jutrzejszym wyscigu. Tzn. muglby stawac w boxie, i zmieniac opony, ale nie muglby zmienic na te przystosowane z sucho nawierzchnie.

Co do innej nowej zasady, to jutro Nick Heidfeld bedzie musial startowac z takim samym bakiem z jakim jechal dzisiaj, tzn. Jesli ma go pelny to bedzie startowal z pelnym bakiem, w co ja watpie bo pelny bak powoduje ze auto jest ciezkie i nie muglby wygrac dzisiaj pole posicion z pelnym bakiem. Jesli jest prawie pusty to nie moze go zatankiwac i jutro startowac z pelnym. :(

Wróć do „Inne sporty”