Re: Best Of 1998 - 2012 by pilka.pl

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Best Of 1998 - 2012 by pilka.pl

Post autor: DDK » 26 lis 2012, 22:04

Bramkarz:
1.Casillas
2.Buffon
3.Van der Sar

3 bramkarzy którzy praktycznie przez najdłuższy okres w określonym czasie zawsze na światowym poziomie. Casillas od kiedy pamiętam był zajebisty, Buffon to bohater dzieciństwa jesli chodzi o bramkarzy. VdS za ogół :)

Lewy obrońca:
1.Carlos
2.Lahm
3.Maldini

Carlos - legenda, jego strzały zapisały się w historii piłki nożnej. Lahm'a zawsze lubiłem :D Natomiast Maldini wiadomo, także wielki piłkarz, który całą karierę poświecił 1 klubowi.

Środkowy obrońca:
1.Puyol
2.Cannavaro
3.Nesta

Puyol - pierwszy pilkarz o którym pomyslałem jeśli chodzi o obrońców, jego charakterystyczne włosy to jest to :D Cannavaro i Nesta - mimo że nie lubie włoskiego futbolu, to jednak Włosi zawsze słyneli z dobrych obrońców.

Środkowy obrońca:
1.Terry
2.Ferdinand
3.Stam

Tutaj napiszę tylko że wybrałem 3 świetnych obrońców, aczkolwiek Ferdinand i Stam jakoś mnie nie przekonują, tylko nie mam innego pomysłu kogo tu dać. Terry'ego bardzo lubię, mimo że gra w Chelsea.

Prawy obrońca:
1.Thuram
2.Zanetti
3.Cafu

Thuram - także piłkarz młodości, podobno zresztą jak Cafu.

Defensywny pomocnik:
1.Vieira
2.Pirlo
3.Makelele

Vieira - o nim mógłbym dużo pisać, nawet nie wyobrażacie sobie jak żałowałem gdy odszedł z Arsenalu. W pierwszej 10 moich ulubionych piłkarzy ever raczej by się znalazł. Pirlo pokazywał klasę od pierwszych meczu, aż do ostatnich mistrzostw. Makelele - za gówniarza się śmiałem zawsze z tego nazwisko, potem doceniłem geniusz tego piłkarza.

Ofensywny pomocnik:
1.Zinedine Zidane
2.Ronaldinho
3.Xavi

Zidane - król futbolu, legenda we Francji do teraz. Odszedł w wielkim stylu :) Na gre Ronaldinho zawsze lubiłem patrzeć, do teraz pamiętam kilka najładniejszych jego bramek. Od niego też zacząłem uczyć się sztuczek. Xavi to wiadomo profesor gry Barcelony.

Skrzydłowi/cofnieci napastnicy:
1.Beckham
2.Messi
3.Giggs
4.CR
5.Ljungberg
6.Pires

Beckham - wolne, wolne i jeszcze raz wolne. Jeden z najlepiej wykonujących stałe fragmenty piłkarzy w historii. Mimo, że grał w MU, a potem w Realu zawsze go lubiłem. Messi - dla mnie, jeśli będzie grał dalej na takim poziomie - najlepszy piłkarz w historii. W te 4-5 sezonów zrobił więcej niż niektórzy piłkarze (albo i drużyny) przez cały ww okres. Do Giggsa mam wielki szacunek, pomimo że nie przepadam za nim. CR to (oczywiście dla mnie) troszkę słabsza wersja Messiego. Ljungberga i Piresa wyróżniłem z racji gry w Arsenalu :)

Napastnicy:
1.Henry (C)
2.Ronaldo
3.Shearer
4.Raul
5.Totti
6.Del Piero

Henry - ulubiony piłkarz, od młodości do teraz. Ronaldo - pierwsze mistrzostwa jakie oglądalem na poważnie (2002) i król Ronaldo. Wtedy na podwórku każdy chciał nim być. Szkoda, że skończył jak skończył. Reszta piłkarzy wymieniona m.in dlatego że lubie piłkarzy którzy dłuuuugo grają w jednym klubie.

Chyba mi to z godzinę zajęlo, ale w końcu wszystko :)

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”